Maras: Cilj centar poduzetničkog učenja EU

Autor: Poslovni dnevnik , 28. srpanj 2014. u 22:00
Ministar Gordan Maras/Jurica Galoić/PIXSELL

Zgrada gotova 2016., natječaj težak 227 mil. kn.

Gradnja zgrade Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL) trebala bi početi u prosincu ove godine, a završiti početkom 2016., najavio je u ponedjeljak ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Natječaj za izbor izvođača građevinskih radova raspisan je 26. srpnja, s rokom dostave ponuda do 4. rujna. Procijenjena vrijednost radova je 181,5 milijuna kuna bez PDV-a, a 227 milijuna s PDV-om. Zgrada bi trebala niknuti u zagrebačkom kvartu Kajzerici, u blizi Zagrebačkog velesajma.Zgrada centra imat će pet funkcionalnih cjelina – uredski dio, dio za razmjenu znanja, smještajni i ugostiteljski dio, servisni dio i garažu, vanjski prostore te inovacijski park. Nakon natječaja za gradnju slijedi natječaj za opremanje u vrijednosti 35 milijuna kuna te za nadzor radova i usluge od četiri milijuna kuna.

Riječ je o jednoj od najvećih investicija u Zagrebu po vrijednosti u sljedećoj godini, istaknuo je Maras napomenuvši kako je  posrijedi prvi projekt u Hrvatskoj koji se financira i za koji je objavljen međunarodni javni natječaj za sredstva iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, za programsko razdoblje 2014.-2020. Dugoročna je ambicija, istaknuo je, da SEECEL postane europski centar za razvoj poduzetničkih kompetencija i konkurentnosti, a Hrvatska središte EU za poduzetničko učenje, to jest da u Hrvatskoj bude agencija EU za razvoj poduzetničkih učenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close