Odbor za poljoprivredu potvrdio gašenje Državnog inspektorata

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. siječanj 2014. u 18:03
Snježana Španjol (Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL)

U tom su paketu izmjene zakona o hrani, o morskom ribarstvu, vinu, gnojivu, o sjemenu i sadnom materijalu itd.

Jednostavniji postupak nadzora, učinkovitije inspekcije, manji troškovi, argumenti su koji su motivirali članove saborskog Odbora za poljoprivredu da dignu ruku za paket od 18 zakona koji je 'posljedica' transformacije, odnosno ukidanja Državnog inspektorata.

U tom su paketu izmjene zakona o hrani, o morskom ribarstvu, vinu, gnojivu, o sjemenu i sadnom materijalu itd.

Naime, s prvim danom 2014. godine, a nakon 15 godina rada ugasio se Državni inspektorat kao samostalno tijelo – njegovi inspektori raspoređeni su u pet ministarstava ovisno o području kojim se bave – od financija, preko gospodarstva, rada do turizma i poljoprivrede.

U Ministarstvo poljoprivrede preseljeni su sanitarna i granična veterinarska inspekcija, kao i inspekcijski poslovi u poljoprivredi, ribarstvu, te oni koji se odnose na zdravstvenu ispravnost i higijenu te sigurnost hrane.

Ministarstvo je preuzelo 40 inspektora i dva administrativna djelatnika, rekla je zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol.

Članovi Odbora upoznati su s programom posjeta odbora za poljoprivredu Velike nacionalne skupštine Republike Turske u srijedu, 29. siječnja, kada je planiran susret članova dvaju odbora u Saboru.

Sjednicu Odbora danas je vodio potpredsjednik Ivica Mandić, jer je predsjednika Franju Lucića spriječio išijas.

Komentirajte prvi

New Report

Close