Prvih 5000 dalmatinskih pršuta s nacionalnim certifikatom zaštićenog zemljopisnog podrijetla proizvedenih u vrgoračkoj Mesnoj industriji Braća Pivac i Pršutani Voštane, spremno je za tržište. U okusu te slasne delicije neće uživati samo Hrvati nego i kupci u Sloveniji, Austriji i Njemačkoj, najavili su prigodom promocije certifikata direktor prodaje u MI Braća Pivac Stipe Grljušić i Ante Madir iz Pršutane Voštani. Postupak certificiranja dalmatinskog pršuta provela je splitska tvrtka Biotechnicon.
Za dobivanje certifikata iz ovogodišnje proizvodnje u MI Pivac, najvećem proizvođaču pršuta u okvirima nacionalnog tržišta, svoj red za pečatiranje čeka oko 100.000 te u Voštanima još oko 60.000 pršuta. Najmanje 40-50 posto od tih pršuta imat će vrhunsku kakvoću što je uvjet za dobivanje certifikata, odnosno stavljanje pečata na svaki takav pršut. Zaštitni znak koji su dalmatinski proizvođači odabrali za svoj pršut tri su glave lava u zlatotisku na ovalnoj tamnoj podlozi uokvirenoj također zlatotiskom.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu