Lokalna samouprava na Liburniji spašena od prijetnje stečaja

Autor: Poslovni.hr , 07. srpanj 2012. u 14:15
PXL

Nakon što je Visoki upravni sud u Zagrebu poništio je rješenje Hanfe iz lipnja 2009. godine od stečaja je spašena lokalna samouprava na Liburniji, piše Novi list.

„Ovo je konačna satisfakcija pred svima koji nisu imali vjere u trud ove gradske vlasti. Ostajem kod onoga što sam od prvog dana govorio – da se radi o izvornom stjecanju dionica u pretvorbi, a veliko je zadovoljstvo što je to Upravni sud i prepoznao, nakon tri godine borbe i neprospavanih noći. Sada smo konačno dobili sva prava koja nam zakonom pripadaju i bit će to velik podstrek svim jedinicama lokalne samouprave za daljnji razvoj. Također, vjerujem da će tržište reagirati na ovu vijest te da će se cijena dionica LRH napokon stabilizirati na razini koju to poduzeće zaslužuje i da će tako profitirati i svi dioničari“, rekao je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić. Reakcija malih dioničara, koji su sudskim postupcima na Trgovačkom sudu pokušavali »prisiliti« lokalnu samoupravu da od njih otkupi dionice – zasad je suzdržana, piše Novi list.

Danas su se na konferenciji za novinare javnosti obratili v.d. župana Primorsko-goranske županije, te gradonačelnik Opatije i načelnici liburnijskih općina. “Nakon 20 godina okončana je bitka za spas Liburnija hotela. Ova tipična privatizacijska priča završena je tako što je grad Opatija dobio 25% plus jednu dionicu, a nadaju se dobroj suradnji s većinskim vlasnikom, te skorim investicijama u ovu tvrtku”, piše Dnevnik.hr

Sud poništio rješenje Hanfe o obvezi objavljivanja ponude za LRH

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close