Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Adria čokolada uskoro u Kini

Autor: Poslovni.hr
25. srpanj 2011. u 22:00
Podijeli članak —

Delicije lansirale najnoviju liniju ručno rađenih čokolada s različitim okusima s otoka Raba

Ljubitelji čokolade od sada mogu uživati u novoj poslastici – ručno rađenoj čokoladi s otoka Raba u pet karakterističnih okusa hrvatskog Mediterana. Trgovine Delicije lansirale su čokolade s okusom rogača, lavande, pinjola, crvenog papra i naranče.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Dnevno do 500 čokolada
Najnoviji proizvod rezultat je višegodišnje suradnje trgovina Delicija i rapske slastičarnice Vilma. Te dvije tvrtke već godinama uspješno posluju na obostrano zadovoljstvo. Slastičarnica Vilma proizvodi tradicionalne hrvatske slastice kao što su keksi od rogača, badema i cimeta koje se prodaju u trgovinama Delicija, a od sada je ponuda obogaćena i ručno rađenim čokoladama s hrvatskim tradicionalnim okusima. Rogač, koji se koristi u proizvodnji čokolade, doprema se izravno s Pelješca, naranče s Visa, lavanda s Raba, a i pinjoli su iz Dalmacije. Jedino sastojak koji nije domaći je, naravno, crveni papar koji potječe iz Brazila i sama čokolada koja se doprema iz Venezuele. Josip Brna, vlasnik slastičarnice, kaže da već tri godine posluju s tvrtkom Dupin, u čijem su vlasništvu trgovine Delicije. “Dupin je kvalitetan i jak distributer delikatesa Hrvatske i Mediterana”, kaže Brna i dodaje da slastičarnica proizvodi tradicionalne delikatese već više od 15 godina. “Recept za najnovije Adria čokolade s mediteranskim okusima osmislili smo i doradili u suradnji s Delicijama, odnosno s njihovim direktorom i vlasnikom Branislavom Kurtovićem”, otkrio je Brna. Na proizvodnji čokolada za sada radi petero ljudi koji dnevno mogu proizvesti do 500 čokolada od 50 grama. Cijena najnovijeg slatkiša iznosi 25 kuna. Kurtović, koji vodi tvrtku sa sinom Goranom koji je direktor uvoza, kaže da su se tradicionalni hrvatski proizvodi pokazali dosta uspješnima na tržištu pa jednak rezultat očekuju i za svoj najnoviji proizvod. “Potražnja je svakako u skladu s našim očekivanjima, a nedavno smo i kontaktirali Hrvatsku gospodarsku komoru. Preko njih planiramo krenuti na sajmove radi promoviranja domaćih, ručno rađenih delicija”, objasnio je Kurtović i dodao da im je u planu proboj u regiju, a poslije i ulazak na europsko tržište.

Ljubitelji čokolade od sada mogu uživati u novoj poslastici – ručno rađenoj čokoladi s otoka Raba u pet karakterističnih okusa hrvatskog Mediterana. Trgovine Delicije lansirale su čokolade s okusom rogača, lavande, pinjola, crvenog papra i naranče.

Dnevno do 500 čokolada
Najnoviji proizvod rezultat je višegodišnje suradnje trgovina Delicija i rapske slastičarnice Vilma. Te dvije tvrtke već godinama uspješno posluju na obostrano zadovoljstvo. Slastičarnica Vilma proizvodi tradicionalne hrvatske slastice kao što su keksi od rogača, badema i cimeta koje se prodaju u trgovinama Delicija, a od sada je ponuda obogaćena i ručno rađenim čokoladama s hrvatskim tradicionalnim okusima. Rogač, koji se koristi u proizvodnji čokolade, doprema se izravno s Pelješca, naranče s Visa, lavanda s Raba, a i pinjoli su iz Dalmacije. Jedino sastojak koji nije domaći je, naravno, crveni papar koji potječe iz Brazila i sama čokolada koja se doprema iz Venezuele. Josip Brna, vlasnik slastičarnice, kaže da već tri godine posluju s tvrtkom Dupin, u čijem su vlasništvu trgovine Delicije. “Dupin je kvalitetan i jak distributer delikatesa Hrvatske i Mediterana”, kaže Brna i dodaje da slastičarnica proizvodi tradicionalne delikatese već više od 15 godina. “Recept za najnovije Adria čokolade s mediteranskim okusima osmislili smo i doradili u suradnji s Delicijama, odnosno s njihovim direktorom i vlasnikom Branislavom Kurtovićem”, otkrio je Brna. Na proizvodnji čokolada za sada radi petero ljudi koji dnevno mogu proizvesti do 500 čokolada od 50 grama. Cijena najnovijeg slatkiša iznosi 25 kuna. Kurtović, koji vodi tvrtku sa sinom Goranom koji je direktor uvoza, kaže da su se tradicionalni hrvatski proizvodi pokazali dosta uspješnima na tržištu pa jednak rezultat očekuju i za svoj najnoviji proizvod. “Potražnja je svakako u skladu s našim očekivanjima, a nedavno smo i kontaktirali Hrvatsku gospodarsku komoru. Preko njih planiramo krenuti na sajmove radi promoviranja domaćih, ručno rađenih delicija”, objasnio je Kurtović i dodao da im je u planu proboj u regiju, a poslije i ulazak na europsko tržište.

Manjak brendova
Delicijama ovo nije prva čokolada koju su osmislili. U suradnji sa Zvečevom lansirali su prvu Adria čokoladu. Mliječnu čokoladu i čokoladu s lješnjacima od 100 grama koja se osim u njihovim trgovinama prodaje i u Konzumu, Dioni i Plodinama za cijenu od 15 kuna. “U planu nam je i lansiranje te čokolade na kinesko tržište”, kaže Kurtović. Lanac maloprodajnih trgovina Delicije proširio je poslovanje na 13 trgovina u Splitu, Zagrebu i Zaprešiću. Prva trgovina otvorena je u središtu Zagreba jer su uočili slabu zastupljenost svjetskih brendova na tržištu. S vremenom su se osim najfinijih čokolada i slastica na policama našle i tradicionalne, ručno rađene hrvatske slastice.

(Tena Džodan)




Autor: Poslovni.hr
25. srpanj 2011. u 22:00
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close