Reagiranja

Autor: Poslovni.hr , 20. veljača 2011. u 22:00

‘Bankama ne vraćamo naloge za plaćanje’
Fina je reagirala na tekst “Fina vraća naloge bankama da završe što su započele?”, koji je objavljen u Poslovnom dnevniku 15. veljače ove godine.

“Ovrha na novčanim sredstvima od 1. siječnja 2011. provodi se prema Zakonu o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima. Ova je ovrha u nadležnosti Financijske agencije (Fina). Navedenim je Zakonom (članak 36.) izričito je propisano kako se od 1. siječnja 2011. na ovršne postupke na novčanim sredstvima uređene Općim poreznim zakonom primjenjuje ovaj novi Zakon. Dakle, Fina je od 1. siječnja 2011. preuzela u svim taksativno navedenim postupcima obveze i dužnosti banaka. Ovim putem demantiramo bilo kakvu mogućnost vraćanja bankama zaprimljenih osnova za plaćanje. Predmetna novela Općeg poreznog zakona u dijelu koji se odnosi na ovu materiju ne predstavlja utvrđivanje novoga prava već predstavlja tek usklađivanje pravnoga izričaja s navedenim Zakonom, upravo u cilju potpune jasnoće postupanja”, kaže se u reagiranju kojeg su poslali iz Ureda za korporativne komunikacije Fine.

‘ERP tržište palo 11,1 posto’
“U tekstu ‘Hrvatskom ERP-u za širenje treba ekonomski patriotizam“, objavljenom u Poslovnom dnevniku 17. veljače objavljeni su preliminarni podaci o vrijednosti ERP tržišta u Hrvatskoj u 2009. godini koje je palo za 7% na 42,3 milijuna dolara. IDC Adriatics je nakon analize svih rezultata za 2009. došao do podatka da je ERP tržište palo za 11,1% na 40,48 milijuna dolara”, navodi se u reagiranju IDC Adriaticsa.

Komentirajte prvi

New Report

Close