Motušić odbacio optužbe o rasipnosti Uprave ZSE-a

Autor: Poslovni.hr , 28. ožujak 2009. u 10:50

Čelnik Zagrebačke burze Roberto Motušić reagirao je na optužbe za rasipnost koje mu je uputio predstavnik više od 65 posto dioničara Burze Marijan Palić.

“Nismo zapili 240.000 kuna nego je to bio božićni domjenak za cijelu financijsku industriju Hrvatske na kojemu je bilo otprilike 600 ljudi. Mislim da je potrošena svota primjerena, jer je 2007. bila najbolja godina u povijesti Zagrebačke burze u kojoj smo ostvarili prihod od 22 milijuna kuna, a tu su godinu obilježile i javne ponude dionica HT-a i Ine”, pojasnio je Motušić, piše Vecernji.hr. Podsjetimo, mediji su prošli tjedan objavili Palićevo pismo Motušiću i predsjedniku Nadzornog odbora Zagrebačke burze Zoranu Košćaku u kojemu upozoravaju na neviđenu rasipnost u ZSE-u.

Na pitanje zašto novinari ovo objašnjenje nisu dobili dan prije kada su ga i bili tražili, Motušić je odgovorio kako se nije nadao da će se dići tako velika medijska prašina. Osvrnuli su se u Upravi i na optužbe da se čelnici Burze taksijem voze na more. “Bila je riječ o prijevozu dvoje predavača iz inozemstva na godišnju konferenciju u Novigrad. Taksi od Zagreba do Novigrada i natrag platili smo 9.000 kuna. I u svijetu je uobičajeno da burze za svoje predavače osiguravaju prijevoz”, rekla je članica Uprave Burze Melita Marčeta, koja je priznala da se i sama vozila u spornom taksiju.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close