Zlatar Violić: Investicija Brijuni rivijera nije ugrožena

VIJESTI 29.4.2012. 15:30 Poslovni dnevnik

Baština je najosjetljiviji dio nacionalog prostora, treba biti poticaj, a ne kočnica razvoju, rekla je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić u Splitu, potaknuta čestim sukobima konzervatorskih službi i investitora, prenosi HRT.

Zlatar Violić je posebno istaknula probleme za koje javnost doznaje na temelju sukoba konzervatora i povjesničara umjetnost, s jedne, te investitora i skupine arhitekata s druge strane o gradnji pojedinih objekata. O posljednjem sukobu u Puli zbog investicije Danka Končara rekla je ‘'da je već u direktnim razgovorima između konzervatora, Ministarstva kulture, gospodina Končara i njegovih suradnika postignut dogovor oko toga koje su potrebne stvari za konzervatorsku zaštitu. Taj minimum je njemu u potpunosti prihvatljiv. Investicija ne samo što neće biti ugrožena nego neće bitno niti poskupjeti’', izjavila je ministrica Zlatar Violić.

Podsjetimo, nedavno je istarski župan Ivan Jakovčić u emisiji HTV-a In medias res čija je tema bila problem stranih investitora u Hrvatskoj, pozvao na ostavku u Ministarstvu kulture. Na to ga je navelo saznanje da je nakon što je odobrena 50-godišnja koncesija za prvu lokaciju projekta Brijuni rivijere došlo do komplikacije u realizaciji projekta. Naime, cijelo područje Sv. Katarina - Monumenti, na koju se koncesija odnosi, upisano je u registar kulturnog dobra - i to nakon prikupljanja ponuda međunarodnim natječajem.

(pd)

Seminari

  1. Ključne riječi
  2. Brijuni Rivijera d.o.o.
Komentari ( 1 )
  1. zvonkac
    zvonkac 9:21 30.4.2012.

    ništa nećemo raditi da si hrpa nekorisnih stručnjaka osigura neki posao i u Hrvatskoj ćemo imati samo neuređene starine.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati

Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje!

Prijavi se ovdje!

Povratak na vrh