Zbog lažnih mirovina USKOK podigao optužnicu protiv 69 osoba

Autor: Poslovni.hr , 13. lipanj 2012. u 14:15

Nakon provedene istrage Uskok je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv 69 osoba koje se tereti za primanje i davanje mita za sređivanje lažnih invalidskih mirovina, javlja Index.hr.

Podsjetimo, prvookrivljeni u slučaju je 66-godišnji liječnik i ovlašteni sudski vještak varaždinske područne službe HZMO-a Ivan Ostoić, dok je drugookrivljeni poznati 64-godišnji radijski i televizijski voditelj doktor Drago Rubala, bivši načelnik Odjela medicinskog vještačenja HZZO-a.

Ostoića, Rubalu i još 67 osoba Uskok tereti za udruživanje za počinjenje kaznenih djela, primanje i davanje mita, zloporabu položaja i ovlasti, protuzakonito posredovanje te pomaganje u primanju mita i protuzakonitom posredovanju.

(pd)

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ma to su gluposti i sitan novac da bi opravdali svoje postojanje.
Gdje su bili svih ovih godina?
Niti jedna optužnica nije napravljena kako treba, niti jeda pravi slučaj a dobro se zna da stotine njih ne može dokazat porijeklo imovine koja se mjeri u stotinama miljona kuna.
Ćifut je počeo kao nešto radit kad je vidio da bi mogla druga stranka doći na vlast i on izgubit posao u kojem ionako ništa nije radio.

oni su samo pili i kartali, nije bilo 69.

Neće valjda cijela priča oko mirovina završiti na broju 69.

New Report

Close