Zbog lažnih mirovina USKOK podigao optužnicu protiv 69 osoba

Nakon provedene istrage Uskok je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv 69 osoba koje se tereti za primanje i davanje mita za sređivanje lažnih invalidskih mirovina, javlja Index.hr.

Podsjetimo, prvookrivljeni u slučaju je 66-godišnji liječnik i ovlašteni sudski vještak varaždinske područne službe HZMO-a Ivan Ostoić, dok je drugookrivljeni poznati 64-godišnji radijski i televizijski voditelj doktor Drago Rubala, bivši načelnik Odjela medicinskog vještačenja HZZO-a.

Ostoića, Rubalu i još 67 osoba Uskok tereti za udruživanje za počinjenje kaznenih djela, primanje i davanje mita, zloporabu položaja i ovlasti, protuzakonito posredovanje te pomaganje u primanju mita i protuzakonitom posredovanju.

(pd)

Komentari (3)
 • twrr
  twrr 0:13 14.6.2012.

  Ma to su gluposti i sitan novac da bi opravdali svoje postojanje.
  Gdje su bili svih ovih godina?
  Niti jedna optužnica nije napravljena kako treba, niti jeda pravi slučaj a dobro se zna da stotine njih ne može dokazat porijeklo imovine koja se mjeri u stotinama miljona kuna.
  Ćifut je počeo kao nešto radit kad je vidio da bi mogla druga stranka doći na vlast i on izgubit posao u kojem ionako ništa nije radio.

 • zvonkac
  zvonkac 15:46 13.6.2012.

  oni su samo pili i kartali, nije bilo 69.

 • veki1
  veki1 14:35 13.6.2012.

  Neće valjda cijela priča oko mirovina završiti na broju 69.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve