Warner Bros neće objavljivati zaradu od Batmana zbog žrtava pokolja

Autor: Poslovni.hr , 22. srpanj 2012. u 12:10

Hollywoodski filmski studiji Warner Bros odlučili su u subotu da neće objavljivati podatke o zaradi od zadnjeg nastavka filma o Batmanu “Vitez tame: Povratak” tijekom vikenda, iz poštovanja prema žrtvama pokolja u Coloradu.

Prije objave te odluke specijalizirani časopis Variety rekao je da je film već u petak zaradio 75 milijuna dolara, što je treća po veličini zarada na početku prikazivanja nekog filma, iza “Harryja Pottera i darova smrti, 2. dio” (91,1 milijun dolara) i “Osvetnika” (80,8 milijuna).

“Batman” je 75 milijuna zaradio u četvrtak navečer u kinodvoranama SAD-a i Kanade, među kojima i u Aurori, u predgrađu Denvera (Colorado), gdje je James Holmes, 24-godišnji student, pucao nasumce po gledateljima i ubio 12 i ranio 58 ljudi.

“Iz poštovanja prema žrtvama i njihovim obiteljima Warner Bros Pictures do ponedjeljka neće objavljivati podatke o prihodima za ”Viteza tame: Povratak“ tijekom vikenda”, istaknuo je glasnogovornik filmskih studija. Kako navodi Variety, istu stvar ovog vikenda kane učiniti i Warnerovi suparnici – Disney, Sony i Universal – za svoje filmove.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close