Vozač ministra Bošnjakovića osumnjičen za varanje na benzinskim računima

Autor: Poslovni.hr , 03. veljača 2011. u 12:55
Dražen Bošnjaković

Službeni vozač ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića osumnjičen je da je varao računima za benzin i službenom karticom, zbog čega je udaljen iz službe dok ne završi postupak, doznaje se danas u ministarstvu pravosuđa.

Iz ministarstva pravosuđa izvijestili su da je protiv neimenovana djelatnika, koji je bio premješten po potrebi službe na radno mjesto vozača u tajništvo ministarstva, 7. siječnja podnesen zahtjev za pokretanje postupka zbog teške povrjede službene dužnosti. Utvrđena je sumnja da je on počinio stegovna djela, protivno etičkom kodeksu o državnim službenicima, čime je naštetio ugledu službe, navodi se u priopćenju glasnogovornice ministarstva Vesne Dovranić.

Kaže se i da su ministar i tajništvo ministarstva žurno reagirali na taj slučaj te da je službenik udaljen iz službe isti dana kad je podnesen zahtjev za pokretanje postupka. Vozač se po zakonu o državnim dužnosnicima tereti za nezakonit rad, zlouporabu položaja ili prekoračenje ovlasti te neovlaštenu poslugu sredstvima povjerenim za izvršavanje poslova. Uz to zakonom o izvršenju zatvorske kazne tereti se i za krađu državne imovine.

U priopćenju se ne otkriva u kojem je razdoblju vozač varao računima za benzin i službenom karticom te za koliku je svotu oštećeno ministarstvo.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close