Više od trećine Hrvatica doživjelo seksualno uznemiravanje na poslu

Autor: Poslovni.hr , 06. ožujak 2012. u 16:20

Više od trećine žena u Hrvatskoj svjedočilo je nekom obliku neželjenog ponašanja na svojim radnim mjestima, 37,5 posto ima osobno iskustvo seksualnog uznemiravanja na poslu, a 11 posto bilo ih je izloženo težim oblicima seksualnog uznemiravanja i ucjenjivanja, rečeno je na današnjem predstavljanju priručnika s uputama za zaštitu dostojanstva zaposlenih žena na radu.

Priručnik, predstavljen u povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, izradile su ženske sindikalne grupe Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisnih hrvatskih sindikata i Hrvatske udruge sindikata, u suradnji s Uredom pravobraniteljice za jednakost spolova. U istraživanju Međunarodne konfederacije sindikata provedenom prije nekoliko godina u 26 zemalja, Hrvatska je ušla među četiri zemlje u kojima je više od 30 posto žena svjedočilo i bilo izloženo uznemiravanju, istaknuto je na predstavljanju. Kriza pojačava izloženost, smatraju sindikalistice, jer su žene u 90 posto slučajeva novg zapošljavanja zaposlene na određeno vrijeme i na nesigurnim radnim mjestima, a velik broj radi ih na crno pa su podložne ucjenama poslodavaca i kolega.

(Hina/pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Otkuda takve gluposti izdavačima .Svašta će izmisliti da prodaju što više toga, uz podršku feministica….

U privatnim firmama , poslodavci su u takvim gov….da im se sigurno od stresa ne digne ništa bitno za
uznemiravanje……
Za političke i administrativne slojeve djelatnika, to bi bilo razumljivije shvatiti, vezano uz dosta slobodnog vremena na poslu….Ma, kojoj to ne paše na poslu, molim Vas……

New Report

Close