Viro manjinskim dioničarima Sladorane nudi 160 kuna po dionici

Autor: Poslovni.hr , 07. rujan 2012. u 10:40

Viro je uputio Sladorani zahtjev za donošenjem odluke na Glavnoj skupštini o prijenosu dionica manjinskih dioničara Sladorane, uz plaćanje otpremnine navedenim manjinskim dioničarima, priopćeno je na Zagrebačkoj burzi.

Viro ima ukupno 3,143.031 redovnu dionicu Sladorane što predstavlja 95,07 posto temeljnog kapitala tvrtke i daje pravo na isti postotak ukupnog broja glasova u Glavnoj skupštini Sladorane. Sladorana ne drži vlastite dionice, dok manjinski dioničari drže ukupno 162.971 redovnu dionicu, koje se odnose na 4,93 posto temeljnog kapitala tvrtke.

Iznos otpremnine manjinskim dioničarima Sladorane određen je na 160 kuna po dionici (slobodnoj od prava trećih osoba), navode iz Vira. Iz Vira navode kako su prilikom određivanja otpremnine uzeli u obzir prilike Sladorane te izvršili detaljnu procjenu vrijednosti tvrtke. Po izvršenoj procjeni proizlazi da fer vrijednost iznosi 462,5 milijuna kuna, odnosno 140 kuna kuna po dionici. “Nudeći viši iznos otpremnine od procijenjene vrijednosti Sladorane, Viro manjinskim dioničarima Sladorane omogućava i ostvarenje premije na procijenjenu vrijednost dionica Sladorane”, stoji u među ostalim u obavijesti.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Istiskivanje manjskih dioničara uz otkupnu cijenu od 160,00kn nije premija za manjinske dioničare već za sam Viro!
Pokazatelj toga je uvrštenje dionica Sladorane u segment MTP Zagrebačke burze na kojem je dionica dosegla “čak” 159,99kn a da je pri tome na uredjenom tržištu dionica Vira čak 520,00kn.
Sve je jasno! Realna vrijednost dionica Sladorane na Zagrebačkoj burzi zasigurno je dvostruko veća od ponudjenog otkupnog iznosa. Zar i sama riječ “istiskivanje” ne govori dovoljno?!

New Report

Close