VIDEO: Pogledajte neke od najboljih interaktivnih reklama

Autor: Poslovni.hr , 13. travanj 2012. u 15:40


S evolucijom interneta i sofisticirane tehnologije sve se više kreativne energije ulaže i u kreiranje interaktivnih vanjskih oglasa – od prepoznavanja lica do proširene stvarnosti i sveprisutnih reklama. Piše fastcocreate.com


Reklama više nije reklama ako u njoj ne sudjeluješ

Većina suvremenih i inovativnih marketinških kompanija sve više, umjesto u tradicionalne, ulaže u digitalne medije – a i marketinški su proračuni više skloni potonjima. No oglašavanje u vanjskim prostorima, odnosno vanjsko oglašavanje, jedan je od tradicionalnih načina oglašavanja čiji su potencijali (uz digitalno) znatno porasli, u kreativnom i u financijskom smislu.

S obzirom na evoluciju digitalnih tehnologija, s posebnim naglaskom na web i mobilmu tehnologiju, čini se kako se pojavilo još jedno vrlo unosno područje koje bi kreativni marketinški stručnjaci mogli itekako iskoristiti.

Vanjsko se oglašavanje, najčešće korišteno u vidu plakata i postera po zgradama, tramvajima i sl., već dulje vrijeme koristi za promociju brendova jer je to vrlo učinkovit način koji omogućava lako uočavanje od strane potrošača. No spomenuli smo novo područje jer vanjsko oglašavanje doživljava pravu malu revoluciju zbog uznapredovale digitalne tehnologije, a posebno se to odnosi na oglase temeljene na korištenju mobilne komunikacije i društvenih mreža. Vanjsko oglašavanje doživljava ekspanziju.

Agencija za vanjsko oglašavanje, Kinetic Worldwide, u srpnju 2011. objavila je rezultate istraživanja prema kojima potrošači, s povećanim korištenjem pametnih telefona i tableta, pokazuju sve veći interes za sudjelovanje u vanjskim oglasima. U nastavku vam donosimo galeriju s primjerima takvih kreativnih i korisnih oglasa prilikom čijeg su kreiranja maksimalno iskorištene sve prednosti interaktvnog marketinga u vanjskom oglašavanju.




fastcocreate.com



fastcocreate.com



fastcocreate.com



fastcocreate.com



fastcocreate.com



fastcocreate.com



fastcocreate.com



fastcocreate.com



fastcocreate.com



fastcocreate.com



fastcocreate.com

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close