Velika pomirba u vrhu istarske politike: Jakovčić spreman podržati Kajina za župana

Autor: Poslovni.hr , 27. kolovoz 2012. u 10:45
Ivan Jakovčić/PXL

“Neću se kandidirati za istarskog župana. Već sam ranije najavio da se povlačim iz politike i pri toj odluci ostajem. Vraćam se u poslovne vode. Sve ostalo su spekulacije”, rekao je za Jutarnji list predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić .

Naime, u medijima su se nedavno pojavile informacije da, ako Kajin napusti stranku i kandidira se za župana, on nastupiti kao njegov protukandidat. Jakovčić odlučno odbacuje takvu mogućnost te ističe da je nakon 22 godine ipak zaslužio malo odmora od politike. “Tko će me naslijediti i koja će biti moja uloga, odlučit ćemo nakon izbora. Volio bih ostati u nekoj kombinaciji”, rekao je Jakovčić. Tvrdi i da nije u sukobu s potpredsjednikom stranke Damirom Kajinom, te ističe kako je u zadnje vrijeme palo puno teških riječi, ali da treba biti racionalan.

“Damir i ja nismo se dugo vidjeli, ali kad se sretnemo, komuniciramo iako se, možda, u mnogočemu ne slažemo. No, cijenim Damira i ako on dobije stranačku podršku za kandidaturu za župana, prvi ću ga podržati. Apsolutno sam za to da poštujemo demokratsku proceduru. Prije lokalnih izbora održat ćemo preidzbore u IDS-u i onaj tko dobije podršku stranke, bio to Boris Miletić, Damir Kajin ili netko treći, imat će moju stopostotnu potporu”, rekao je Jakovčić za Jutarnji, dodajući da će IDS sljedeći tjedan održati sjednicu predsjedništva stranke na kojoj će se donijeti odluke o lokalnim izborima, kada bi se nakon duljeg vremena prvi put trebali sresti Jakovčić i Kajin.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close