Đuro Đaković: Tekst u Dnevnom Avazu nema uporišta u zakonu

Autor: Poslovni.hr , 14. kolovoz 2012. u 18:30

Tekst objavljen u današnjem izdanju Dnevnog Avaza, u kojem se tvrdi kako se očekuje presuda na štetu Đure Đakovića u slučaju tužbi iz 2007. godine podnesenih od strane tvrtki Famos d.d., Zrak d.d., Bratstvo holdnig d.d., BNT Novi Travnik te Federacije Bosne i Hercegovine, nema uporišta u zakonu, hrvatskoj sudskoj praksi i već donesenim presudama, priopćeno je iz te tvrtke.

“Đuro Đaković nipošto ne želi prejudicirati odluku Ustavnog suda, no zbog razjašnjenja slučaja i točnog informiranja javnosti želi iznijeti činjenice vezane uz tužbe spomenutih tvrtki i Federacije BIH. Sudski postupak pokrenut tužbom Famos Holdinga d.d. Sarajevo i Federacije Bosne i Hercegovine protiv tvrtke Đuro Đaković – Specijalna vozila d.d. Slavonski Brod, pravomoćno je okončan presudom Trgovačkog suda u Osijeku koju je potvrdio i Visoki trgovački sud Republike Hrvatske odbacivši u cijelosti tužbu i tužbeni zahtjev tužitelja.

Protiv drugostupanjske presude Visokog trgovačkog suda RH tužitelji mogu u roku od 30 dana od dana primitka iste podnijeti izvanredni pravni lijek – zahtjev za reviziju, o kojem odlučuje Vrhovni sud Republike Hrvatske. Provjerom u upisniku Trgovačkog suda u Osijeku utvrđeno je da do dana 14. kolovoza 2012. nije zaprimljena revizija tužitelja. Ustavnu tužbu moguće je podnijeti Ustavnom sudu Republike Hrvatske tek nakon što se iscrpi pravni put pred nadležnim sudbenim tijelima, odnosno u ovom slučaju tek nakon što Vrhovni sud RH odluči o eventualno podnesenom zahtjevu za revizijom. Ukoliko bi ustavna tužba bila podnesena prije nego li su iscrpljeni drugi pravni koraci Ustavni sud Republike Hrvatske sukladno zakonu ustavnu tužbu mora odbaciti.

Sudski postupak tužitelja Zrak d.d. Sarajevo i Federacije BiH protiv Đuro Đaković – Specijalna vozila d.d. Slavonski Brod, nepravomoćno je okončan presudom Trgovačkog suda u Osijeku odbacivanjem tužbe i tužbenog zahtjeva u cijelosti.

Sudski postupak tužitelja Bratstvo holding d.d. BNT Novi Travnik i Federacije BiH protiv Đuro Đaković – Specijalna vozila d.d. Slavonski Brod, nepravomoćno je okončan presudom Trgovačkog suda u Osijeku, odbacivanjem tužbe i tužbenog zahtjeva u cijelosti.

Slijedom navedenog, navodi istaknuti u predmetnom članku su neutemeljeni i ne odgovaraju stvarnom stanju u navedenim predmetima”, stoji u priopćenju Đure Đakovića.

Komentirajte prvi

New Report

Close