Turisthotel smanjio gubitak u prvom polugodištu

Autor: Poslovni.hr , 07. kolovoz 2009. u 11:55

Zadarska turističko-ugostiteljska tvrtka Turisthotel prvo je ovogodišnje polugodište poslovala s gubitkom prije poreza u iznosu od 451 tisuću kuna, što je 36 posto manji gubitak nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, navodi se u komentaru Uprave te tvrtke uz financijsko izvješće na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Turisthotela u prvoj polovici ove godine od 56,08 milijuna kuna za 4 posto su manji nego lani, pri čemu su poslovni prihodi bili manji 7 posto, dok su financijski prihodi bili dvostruko veći, i to zbog, kako navode u komentaru, zbog povećanih kamata na depozite. Znatno su im veći od prošlogodišnjih bili i izvanredni prihodi, za 165 posto, jer se, kako pojašnjavaju, radi prvenstveno o naplati spornih kupaca (120 dana), te naplati šteta od osiguravatelja. Ukupne rashode su pak smanjili za 1 posto u odnosu na lanjskih šest mjeseci ili na 56,54 milijuna kuna.

Za fizički turistički promet u prvoj polovici ove godine napominju da su s 131.657 noćenja zabilježili pad od 9 posto u odnosu na lani, kao i da su 90 posto od ukupnih noćenja ostvarili stranci. U vezi ove sezone smatraju da će se recesija u zemlji i svijetu neminovno reflektirati na poslovanje kroz smanjenje broja noćenja, prihoda i kroz otežanu naplatu potraživanja, ali teško je, kako navode, reći u kojem će se obimu to dogoditi.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close