Struja poskupljuje 19, a plin 35 posto?

Autor: Poslovni.hr , 27. travanj 2012. u 08:40

Već je poznata informacija kako je potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić jučer na Windaysima, najvećoj domaćoj poslovno-tehnološkoj konferenciji, najavio poskupljenje struje i plina. Piše HTV.

Vlada će na današnjoj sjednici donijeti odluku o poskupljenju struje i plina, a prema neslužbenim informacijama HTV-a struja će navodno poskupjeti 19%, a plin čak 35 posto.

Podsjećamo kako je Dnevnik 3 nedavno doznao da je HEP od Ministarstva gospodarstva za kućanstva zatražio poskupljenje od čak 22%. Iz neslužbenih se izvora doznaje kako će posotak poskupljenja bit 19%, dok se za plin nagađa da bimogao biti skuplji i do 35%.

Čačić je već prošlog tjedna izjavio da još uvijek imamo jednu od najnižih cijena struje u Europi, ali je naglasio i da će inzistirati da cijena struje za gospodarstvo ne poraste jer u tom slučaju ne možemo biti konkurentni.

Sindikati postavljaju pitanje koje postavlja i većina građana – zašto ne rastu i plaće, s obzirom na to da je naša minimalna plaća puno manja nego u zemljama Europske unije.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close