Štrok nakon prodaje hotela doživio traumu i izgubio prijatelje, sada sprema nova ulaganja

Autor: Poslovni.hr , 11. travanj 2012. u 15:35

Goran Štrok je u intrevjuu za tjednik Globus najavio svoj povratak, rekavši da su mu opet sva vrata otvorena, te da planira uložiti milijune eura u projekt koji će od Rijeke napraviti centar Europe.



Goran Štrok / PXL

Nakon 15 godina bavljenja hotelijerstvom Štrok je doživio poslovni krah. Zbog financijskih problema lani je prodao sve svoje hotele (četiri u Dubrovniku, jedan u Rijeci i jedan u blizini Londona). Štrok kaže kako je nakon toga prvo bio u jednoj vrsti psihološke traume, jer je u jednom trenutku nestalo nešto što je više od 16 godina radio i stvarao, a to su Jadranski luksuzni hoteli (JLH). Kaže kako je nakon toga ostao i bez par bliskih prijatelja. Neuspjeh Jadranskih luksuznih hotela pripisuje korupciji, preinvestiranju i globalnoj krizi.

Kaže kako Hrvatska ima tešku perspektivu te da su u zemlji uništene gotovo sve moralne vrijednosti, a “penetracija korupcije toliko je duboka da je krađa postala stil života, a ne slučaj”, i to Vlada ne može preko noći riješiti. Štrok duboko vjeruje da u ovoj Vladi sjede ljudi koji nemaju “ruke u pekmezu”. Također smatra da država mora na tržište staviti mnogo više koncesija, ali s manje ograničenja.

Štrok je istaknuo i svoje interese za projekte Porto Baroš u Rijeci i bivše odmaralište Kupari u Dubrovniku. Projekt Porto Baroš podrazumijeva gradnju 2.000 luksuznih stanova, kongresnog, shopping i aqua centra, te marine za 400 vezanih brodova, i to sve na zapuštenom području luke od 180 četvornih metara površine. U taj je projekt, kaže za Globus, spreman uložiti milijune eura. Štrok također planira napraviti luksuznu čartersku flotu brodova i butik – marinu, a za realizaciju te marine trenutačno ga zanima šibensko područje.

(pd)

Komentari (8)
Pogledajte sve

Tko pozna područje Porto Baroša lako može zamisliti što će ovi projekti značiti za Rijeku a i mnogo šire. Automatski se nameće gradnja autoputa do Žete Lokve i to iz privatnog kapitala. Neslućene mogućnosti za razvoj turizma a uz to i ostalu privredu. Ajmo Rijeka!!! Ajmo Rijeka!!!

kit je tru survajvl

http://www.poslovni.hr/vijesti/stroku-dosli-njegovi-pa-moze-i-ulagati-201585.aspx

Prijatelj Linić je opet u sedlu! Sad će oni nešto iskemijati za sitne novce. Čudim se kako se još nije pojavio i onaj iz Viktora Lenca.

New Report

Close