Sindikat od Bauka traži da i službenicima omogući prijavljivanje šefova

Autor: Poslovni.hr , 06. rujan 2012. u 12:55

Ponukan inicijativom ministra uprave Arsena Bauka da državni službenici ubuduće budu “označeni” imenom i prezimenom, kako bi ih građani lakše prijavili u slučaju da nisu zadovoljni njihovim radom, Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH (SDLSN) od prvog kadrovika državne uprave traži otvaranje posebnog poštanskog pretinca za pritužbe državnih službenika protiv šefova i državnih dužnosnika koji od njih traže nezakonito, neprofesionalno i neetično postupanje u obavljanju državne službe.

SDLSN predlaže da pritužbe na rad rukovoditelja i dužnosnika razmatra posebna komisija, u čijem sastavu trebaju biti i predstavnici zaposlenika i njihovih sindikata, koja će podnositeljima pritužbi – zviždačima iz redova službenika garantirati anonimnost i zaštitu od progona nadređenih, stoji u priopćenju Sindikata. Također, SDLSN u priopćenju upozorava ministra Bauka da građane češće od eventualnog nekorektnog, neprofesionalnog i nezakonitog obnašanja službe iritira loša organizacija rada, koja njihovu frustraciju zbog (pre)dugog stajanja u redovima ili činjenice da moraju ishoditi potvrdu o stanju koje je poznato državnom tijelu od kojeg ju traže ili juedržavno tijelo može samo pribaviti, može usmjeriti prema službenicima koji za to nisu odgovorni.

“Zato ovu mjeru smatramo nedovoljno promišljenom, koja odgovornost za rad i učinkovitost državne uprave prebacuje s organizacijske razine na razinu izvršitelja”, zaključuje se u priopćenju koje potpisuje Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikata.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

ima i sindikat u jednu ruku pravo…. osim toga sad će svaki građanin koji je nezadovoljan jer ne može ostvariti neko pravo (uglavnom opravdano odbijeni) iz osvete prijavljivati službenika i time na njega raditi pritisak ili će mu prijetiti prijavom da pritiskom od njega dobije nešto na što inače nema pravo
ovi vladini postupci nedovoljno su promišljeni i kao da namjerno idu na zaoštravanje situacije kako bi skrenuli pažnju javnosti s pravih problema u državi – velika nezaposlenost, kompletan krah građevine, velik pad maloprodaje i industrijske proizvodnje, jak pad osobne potrošnje, pad RH na ljestvici konkurentnosti itd. …kao da se ovime traži pedra, ali na potpuno krivom mjestu, neka vlada i ministri krenu od sebe!

New Report

Close