Šimić: Kava je kompleksna stvar, od skladištenja do pripreme

Autor: Poslovni.hr , 18. rujan 2012. u 16:00

Šimić je nedavno ušao u posao s distribucijom espresso kave u Hrvatskoj, gdje je stvorio svojevrsni brend

Predsjednik Udruge sindikata profesionalnih nogometaša Hrvatske i igrač s najviše nastupa u našoj reprezentaciji Dario Šimić danas je bio gost na danima kave u novootvorenom kafiću Dorian Gray u Slavonskom Brodu. Nekadašnji uspješan stoper s Brođanima je u dobru raspoloženju popio, a prethodno i sam skuhao nekoliko kava.

>>> Dario Šimić: Nogometaši imaju kapitala, ali nedovoljno škole

Naime, Šimić je nedavno ušao u posao s distribucijom espresso kave u Hrvatskoj, gdje je stvorio svojevrsni brend i za samo pet mjeseci uveo svoju kavu u 150 vrhunskih lokala.

– Kava je u sportskom životu dopuštena u granicama normale. Riječ je o voću i prirodnom proizvodu koje pri umjerenoj konzumaciji od dvije do tri šalice na dan organizmu može donijeti mnogo dobrih stvari. Međutim, kava je i jako kompleksna stvar, koja od skladištenja do pripreme zahtijeva veliku pažnju kako bi u šalici bila baš onakva kakva treba – kaže Šimić.

Prisjetivši se svojih dvoboja s Marsonijom u Dinamovu dresu, Dario je rekao kako mu je žao što brodski nogomet danas kotira tako nisko. Tadašnja momčad s Mujčinima, Karićem, Živkovićem i ostalima danas bi se, kaže, borila za naslov prvaka Hrvatske. Nezaobilazna tema bio je i današnji nezavidan položaj hrvatskih nogometaša. Šimić je najavio skorašnje potpisivanje sporazuma o razumijevanju njegova sindikata s HNS-om.

– Nogometaši nisu ravnopravni u odnosu na klubove i mi ih želimo dovesti u ravnopravan položaj. Vidim da novo vodstvo HNS-a na čelu sa Šukerom i Vrbanovićem ima želju i volju to promijeniti. Stoga nakon potpisivanja sporazuma očekujemo daljnje pomake u tom smjeru. Ima jako mnogo problema, osobito s arbitražama. Treba djelovati preventivno jer najbolje bi bilo da arbitraža uopće nema. Tada bismo se svi mogli posvetiti promociji nogometa – rekao je Šimić.

(Agencija VLM)

Komentirajte prvi

New Report

Close