‘SDP-ovski suprug’ novi predsjednik Uprave Luke Rijeka

Autor: Poslovni.hr , 28. lipanj 2012. u 17:40

Novi predsjednik Uprave Luke Rijeka je Vedran Devčić, koji je na tom mjestu naslijedio Denisa Vukorepu.

Novi list je u današnjem izdanju objavio kako će SDP, ako se ispune prognoze po kojima bi Devčić danas mogao i službeno biti izabran za nasljednika Denisa Vukorepe, teško izbjeći sumnje u politički nepotizam, sukob interesa i stranačko kadroviranje u strateški presudnoj riječkoj tvrtki.

A evo i zašto: riječ je, prema pisanju lista, o suprugu saborske zastupnice SDP-a Ane Komparić Devčić i direktoru obiteljske tvrtke Eurodelta. Poduzeće se trenutno nalazi u financijskim teškoćama, a posluje između ostalih i s Lukom Rijeka na kupoprodaji i održavanju viličara, prikolica i druge lučke opreme, objavio je također list.

Uz novog predsjednika Uprave Devčića, za članove su imenovani Linda Sciucca, članica Uprave za financijske poslove i Nenad Janjić, član Uprave za komercijalno-operativne poslove, izviješćeno je iz službe odnosa s javnošću Luke.

Vedran Devčić je dosadašnji direktor tvrtke Eurodelta. Članovi Nadzornog odbora Luke Rijeka su predsjednik NO Nikola Mendrila, te Loris Rak, Katarina Drakulić, Darko Peričić i Krešimir Trtanj. Na natječaj za članove Uprave Luke Rijeka prijavilo se 11 kandidata, među kojima i dosadašnji predsjednik Uprave Luke Denis Vukorepa.

(Hina/pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve


sdp=hdz=dorh

sdp=hdz

New Report

Close