Rusija bi mogla blokirati Youtube zbog protuislamskog filma

Youtube bi u Rusiji mogao biti u potpunosti blokiran, jer je ondje nedavno postavljen isječak iz filma protuislamskog sadržaja “Nedužnost muslimana”, rekao je u utorak ruski ministar komunikacija Nikolaj Nikoforov.

“To se možda čini duhovitim ili neozbiljnim, no zbog toga video klipa, Youtube bi mogao biti u potpunosti blokiran na području cijele Rusije”, nakon što 1. studenoga stupi na snagu novi zakon o internetu, napisao je Nikiforov na Twitteru.

Zakon je usvojen tijekom ljeta, a svrha mu je zaštititi maloljetnike od opasnih sadržaja, osobito pedofilskog i pornografskog karaktera ili sadržaja kojima se promovira droga. Nikiforovljeva izjava uslijedila je nakon objave ruskog glavnog odvjetništva da će zabraniti emitiranje filma “Nedužnost muslimana” te ga staviti na popis ekstremističkih djela.

U arapskom su svijetu prošli tjedan trajali žestoki protuamerički prosvjedi, kao i nasilje, nakon što je na Youtubeu objavljen 14-minutni isječak iz amaterskog filma u kojemu se vrijeđaju i ismijavaju islam i prorok Muhamed.

(Hina/pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve