Reagiranje HŽ-a na tekst u PD-u

Autor: Poslovni.hr , 09. rujan 2011. u 15:00

HŽ Holding reagirao je na današnji tekst objavljen u Poslovnom dnevnik pod naslovom Šef HŽ-a sklapa ugovor o zakupu s osnivačem AGM trgovine. Reagiranje koje potpisuje šefica Korporativnih komunikacija HŽ-a Mihaela Tomurad Sušac prenosimo u cijelosti:

”U tekstu u Poslovnom dnevniku objavljenom 9.9.2011. pod naslovom Šef HŽ-a sklapa ugovor o zakupu s osnivačem AGM trgovine iznesene su netočne tvrdnje i to počevši od naslova. Šef HŽ-a, odnosno Zlatko Rogožar, predsjednik uprave HŽ Hrvatskih željeznica holdinga d.o.o. ne sklapa ugovor ni s kim, pa ni s osnivačem AGM trgovine. Kao što smo Vašem novinaru dostavili u našem odgovoru nikakav ugovor nije sklopljen, a ako će i biti u budućnosti, ugovore o zakupu sklapat će pojedina društva HŽ Hrvatskih željeznica holdinga d.o.o. pojedinačno, a ne šef HŽ-a.

Također, tvrdnja da je direktor HŽ-a ovlastio sam sebe za sklapanje vrijednog ugovora nije istinita. U Upravi HŽ Hrvatskih željeznica holdinga d.o.o. su četiri člana, a odluke se donose jednoglasno. I to je informacija koju je jučer Vaš novinar imao. Zbog objektivnog informiranja javnosti bilo je potrebno provjeriti tko je vlasnik poslovne zgrade u Selskoj ulici. Tvrtka Amabilis nekretnine ovlaštena je za prodaju i zakup te nekretnine te je stoga i poslala ponudu za zakup. Donese li svaka Uprava društva u sklopu HŽ-ova holdinga odluku da će zakupiti taj poslovni prostor, ugovor će svaka tvrtka zasebno zaključiti izravno s vlasnikom nekretnine, a ne posrednikom. Znači, nikakav ugovor nije potpisan niti je kakav posao sklopljen kao što se navodi u tekstu. Stoga sukladno članku 40. Zakona o medijima molimo da objavite ispravak netočnih informacija.”

Komentari (3)
Pogledajte sve

nemojte tako oštro, pa mora i gosn d.milošević svoje nekretnine nekome iznajmit, a najbolje će uvjete postići ako iznajmi sam sebi.
naime, isti je potpredsjednik vlade rh, a ideja je iznajmit svoje prostore hž-u koji je firma u 100% vlasništvu rh. pa što je tu čudno?!? čovjek samo želi postići najbolje – za sebe naravno…

trebalo bi vas sve potjerat na u ulicu a ostavit samo ove prigradske vlakove, isisali ste desetke miljardi kuna kroz muljaže i fiktivne poslove.

***obrisano***

New Report

Close