Prve stipendistice programa “Za žene u znanosti”

Autor: Poslovni.hr , 26. veljača 2007. u 12:00

Zrinka Burić, Marijana Ručević i Ivana Vinković Vrček prve su stipendistice nacionalnog programa stipendiranja mladih znanstvenica „Za žene u znanosti“ u organizaciji L’Oréala Adria i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture, priopćeno je iz ministarstva. Ovaj će program stipendiranja sve tri znanstvenice nagraditi stipendijama u iznosu od 4.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.
Sve tri stipendistice svoja istraživanja provode na fakultetima zagrebačkog Sveučilišta. Zrinka Burić je biologinja zaposlena na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu, a Marijana Ručević i Ivana Vinković Vrček kemičarke sa Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta odnosno Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu.
Odluku o prve tri stipendistice Nacionalnog programa “Za žene u znanosti” donijela je natječajna komisija na čelu sa akademikom Milanom Meštrovom, a činili su ju akademici Vladimir Marković i Vladimir Paar, državni tajnik za znanost i tehnologiju Dražen Vikić-Topić, prof. dr. Ivan Vicković, prof. dr. Goran Pichler i dr. Ksenija Zahradka.
Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ u Hrvatskoj je prvi puta predstavljen u studenom prošle godine a već se provodi u 17 zemalja širom svijeta. Dio je međunarodnog projekta „For Women in Science“ koji se u suradnji L´Oreal-a i UNESCO-a provodi već devetu godinu zaredom. Međunarodnu stipendiju projekta „For Women in Science“ ove je godine osvojila hrvatska znanstvenica Petra Klepac.
(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close