Predstavnici Pobe u upravi Hipotekarne banke

Autor: Teuta Franjković , 22. prosinac 2006. u 16:00

Predstavnici Podravske banke izabrani su u upravni odbor crnogorskog financijskog poduzeća, godinu dana nakon što su postali strateški partner Hipotekarne banke iz Podgorice. Od starih članova u Odboru su ostali izvršni direktor Bogdan Podlesnik i financijski stručnjak Esad Zaimović, dok će nove većinske vlasnike Hipotekarne banke predstavljati Renata Vinković, Snežana Pobi i Božana Kovačević iz Podravske banke. Kovačević je izabrana i za predsjednicu Odbora, a Pobi će biti njen zamjenik.
Kontrolni paket dionica Hipotekarne banke prodan je prije godinu za 4,6 milijuna eura članovima talijanskih porodica Gorgoni i Montinari te kompaniji Cierere, koje kontroliraju Podravsku banku. Podravska banka je vodeća srednja banka u Hrvatskoj, s više od 40 poslovnica diljem zemlje te aktivom vrijednijom od deset crnogorskih ukupno.
Podlesnik je izjavio kako Talijani sada posjeduju 60 posto udjela u Hipotekarnoj banci, dok su najveći manjinski dioničari Atlasmont fond sa 10 i Jugopetrol sa oko 4 posto udjela.

Komentari (2)
Pogledajte sve

nije tocno, informacija je skinuta iz dnevnika Vijesti

Vijest pripada novinskoj agenciji Mina-business.

New Report

Close