Pogledajte kako američki dužnosnici troše novac poreznih obveznika

Autor: Poslovni.hr , 17. travanj 2012. u 13:05

U vrijeme kad se ostatku svijeta nameću mjere štednje, SAD potresa skandal s Jeffreyjem Neelyjem, direktorom iz američkog Ureda općih poslova (GSA) u glavnoj ulozi. Povod skandalu? Rastrošna konferencija održana 2010. godine u Las Vegasu, a koja je porezne obveznike koštala vrtoglavih 800.000 dolara.

Protiv Neelyja kao glavnog inicijatora raskošnog druženja zatraženo je podizanje kaznene prijave zbog njegove uloge u skandalu vezanom za konferenciju ‘za usavršavanje’ održanu u Las Vegasu. Nelly je u ponedjeljak odbio pred sudom svjedočiti o luskuznom putovanju, pozivajući se na Peti amandman. U razotkrivanju afere ponajviše je sudjelovao ugledni Washington Post, koji je otkrio da su luksuzno putovanje i ‘trening za usavršavanje’ uključivali neke od sljedećih stavki: plaćanje čitača misli koji komunicira s mrtvima, satove vježbanja na sobnom biciklu koji su koštali ukupno 75.000 dolara, show s klaunima, sushi rolice od 1.000 dolara, knjige-suvenire za 8.130 dolara…

TV mreža ABC u međuvremenu je otkrila i zašto Neely šuti o putovanju. U javnost su naime isplivale fotografije sa šest “pretkonferencijskih” putovanja u Las Vegas, a koje su pronađene na Google Plus stranici Neeliyjeve supruge. Fotografije otkrivaju lagodan život direktora GSA u luksuznom apartmanu u M Resort Spa & Casinu u Las Vegasu. Fotografije pokazuju obitelj Neelyjevih i ostale zaposlenike GSA kako se zabavljaju u luksuznom hotelu s pogledom na pustinju Nevada. “Sve u svemu, fotografije oslikavaju ne baš laskavu sliku Neelyja i njegove agencije”, zaključuju mediji.



Google Plus



Google Plus



Google Plus



Google Plus



Google Plus



Google Plus



Google Plus



Google Plus



Google Plus



Google Plus



Google Plus

Komentari (3)
Pogledajte sve

ove senzacionalisticke naslove clanaka ne kuzim.
na slikama sam ocekivao raskalasena pijancevanja, razbijanja, kreveljenja, golotinju, blud i nemoral.
a kad tamo sve normalno, ljudi sjede, jedu, piju.
nit unistavaju, nit su objesni, nit nista, koja je poanta ovih slika?
kaj na njima ima od najavljenog u naslovu, a ja ne primjecujem?

By the way ;
karte za 1. razred su koštale 8400,00 $ , a za one nisu plaćali tuđim novcem (ekonomski razred) samo 799,00 $

STOKA !
Ovo me podsjeća na avio karte 1. razreda (doživio sam ih) na letu za SAD .
Bili su “drugovi” iz Podravke . . .

New Report

Close