Poboljšan status Hrvatske na listama Američke obalne straže

Autor: Poslovni.hr , 01. lipanj 2012. u 15:55

Hrvatska zastava unaprijedila je status na listama Američke obalne straže (USCG), potvrđeno je u izvješću za 2011. godinu usvojenim na godišnjoj sjednici Komiteta Pariškog memoranduma, održanog u Rigi u svibnju ove godine, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Zbog višestrukog zaustavljanja brodova u lukama SAD-a proteklih godina, hrvatska zastava bila je svrstana na najviši prioritet za inspekcijske preglede, a nakon ostvarenih inspekcijskih rezultata tijekom trogodišnjeg razdoblja, ispunjeni su uvjeti za uklanjanje zastave sa liste posebnog rizika.

Nakon svrstavanja hrvatske zastave na bijelu listu Pariškog memoranduma 2010. godine, Republika Hrvatska ostvarila je još jedan važan cilj u unaprjeđenju sigurnosti plovidbe hrvatske flote.

Unapređenje statusa  hrvatske zastave  na listama Američke obalne straže  vrijedan je uspjeh postignut prvenstveno zalaganjem inspekcijskih službi Ministarstva pomorstva, Hrvatskog registra brodova i posada brodova hrvatskih brodara, čiji brodovi  plove u Sjedinjenim  Američkim Državama, zaključuje se u priopćenju.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close