Petrač ostaje na slobodi, no oduzeta mu je putovnica

Autor: Poslovni.hr , 10. svibanj 2012. u 12:50

Hrvoje Petrač ostaje na slobodi, odlučio je sudac izvršenja Zdravko Jambrović. Petrač je na županijski sud u Zagrabu došao nešto prije podneva na ročište na kojem je doznao hoće li ili ne snositi sankcije zato što je u pet mjeseci, od kako je na uvjetnoj slobodi, 20 puta bez znanja i dozvole suda iz Hrvatske putovao u inozemstvo.

Iako se nagađalo da će Petrač zbog kršenja uvjetnog otpusta biti vraćen na 15 mjeseci u zatvor to se nije dogodilo i prošao je s opomenom. No, oduzeta mu je putovnica, a policija je obavještena da ne smije prelaziti granicu pa iz Hrvatske neće moći izaći ni s osobnom u zemlje u koje se to može. Njegovu uvjetnu slobodu od sada će nadzirati i ured za probaciju kojem je to po zakonu inače u opisu posla ali u slučaju Petrača ta odredba u proteklih pet mjeseci nije bila primjenjivanja.

Ujedno, dobio je obvezu da se svaka dva tjedna mora javljati u Policijsku postaju Centar, a mjesto prebivališta ne smije napustiti na duže od 24 sata bez dozvole i znanja suda.

Podsjetimo, Hrvoje Petrač je prekršio uvjetnu slobodu odlaskom na poslovni put u Azabajdžan, liječenje u Izrael, kupovinu u Sloveniju…

(Agencija VLM)

Komentirajte prvi

New Report

Close