‘Možete zaustaviti investicije, ali grijanje školama ćete morati platiti’

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2012. u 17:40

Šuker je ustvrdio tijekom predstavljanja izvršenja proračuna u prvih 6 mjeseci ove godine da bi deficit za prvih 6 mjeseci ove godine trebao biti veći za bar 1,5 mlrd. kn, da su rashodi izvršeni oko 50 % kako je planirano

Bivši HDZ-ov ministar financija Ivan Šuker ustvrdio je tijekom predstavljanja izvršenja proračuna u prvih šest mjeseci ove godine na Odboru za financije da bi deficit za prvih šest mjeseci ove godine trebao biti veći za bar 1,5 milijardi kuna da su rashodi izvršeni oko 50 posto kako je planirano. Ministarstvo poljoprivrede je od 4,6 milijardi namjenjenih poljoprivrednicima do kraja lipnja isplatilo samo 1,9 milijardi kuna, ministarstvo poduzetništva je od planiranih 400 milijuna kuna za poduzetnike isplatilo oko 50 milijuna kuna, primjetio je Šuker. Podsjetio je i na poskupljenje energenata koje će se sigurno odraziti na troškove.

– Možete zaustaviti investicije i tako ne potrošiti proračunski novac, ali grijanje i struju za škole i bolnice ćete morati platiti – upozorio je Šuker. Ipak, pomoćnik ministra financija Miljenko Fičor tvrdi da je izvršenje proračuna i više nego dobro jer ima manjak od samo 5,8 milijardi kuna. Ne birnu ga ni Šukerove crne sumnje jer se prihodi proračuna uvijek bolje pune u drugoj polovici godine. Jedino s čime nije zadovoljan su premašeni rashodi za zaposlene jer su veći za 1,5 posto u odnosu na lani.

(Agencija VLM)

Komentirajte prvi

New Report

Close