Mesić: Polančec se previše razigrao

Autor: Poslovni.hr , 05. studeni 2009. u 08:05

Predsjednik Stjepan Mesić – odgovarajući jučer navečer na pitanje novinara je li utjecao da račun tvrtke Badel 1862 bude odblokiran, kao što to tvrdi bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec – rekao je kako Polančec sam treba voditi računa o svemu što je do sada radio.

“Taj dečko se previše razigrao, a ne znam zašto. Ja nisam kriv za njegovu sudbinu, on je sam svoj kadrovik. Prema tome neka o svojim poslovima sam vodi računa, i o svemu što je do sada radio. Ja stvarno u to ne ulazim”, izjavio je Mesić, koji je bio nazočan obilježavanju 60. obljetnice Ericsson Nikole Tesle. Dodao je kako mu je dolazio Srđan Mladinić iz SMS-a, te da mu je davao verbalnu podršku jer je riječ o tvrtki koja je išla u nove projekte, izvozila.

“I onda je jedan dan došao Mladinić i rekao da je u teškim problemima i da traži negdje sredstva. Kako nije mogao tražiti pomoć HBOR-a jer je tamo bio zadužen, pitao sam ga s kim najviše posluje, a on je kazao – s Podravkom”, rekao je Mesić. Dodao je kako je Mladiniću tada rekao da traži kredit od Podravke, no on mu je odgovorio kako je to nemoguće jer im SMS već duguje 65 milijuna kuna. Tada mu je Mesić predložio da nazove predsjednika Uprave Podravke, Zdravka Šestaka, no Mladinić je odgovorio da ne može. “Kakve to veze ima s pranjem novca za koje se jedna grupa optužuje? Kakve ja veze imam s tim?, rekao je Mesić.

U vezi s Badelom 1862 Mesić je kazao kako mu je Polančec došao na razgovor. Požalio mu se da mu je vrlo teško u Vladi. Dodao je kako je tada rekao Polančecu da je nekoliko predstavnika Badela 1862 bilo kod njega, te da se boje da će njihovi bivši komercijalisti, od kojih je jedan otišao za direktora Hrvatskog zavoda za statistiku, a drugi za direktora Agencije za zbrinjavanje atomskog otpada, sa svojim dionicama i sa državnim dionicama na koje ima utjecaj Polačec, prebaciti Badel Slovencima.

”Rekao sam Polančecu da ne bi bilo dobro u ovom vremenu sada prepustiti jedan hrvatski i zagrebački brend Slovencima, i on je rekao da to sigurno neće biti, i da ne stoje Slovenci iza toga“, kazao je Mesić. Dodao je da ga ne interesira tko će od direktora ostati u Badelu, već ga interesira da se Badel zadrži. ”Kako se odvijala Glavna skupština tvrtke, zašto i na koji način, ja u to ne ulazim”, kazao je Mesić.

(Hina/pd)

Sve informacije o Podravci na jednome mjestu pronađite klikom na link – PODR (Podravka d.d.)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Meske,nisi ti loš,al sereš ti malo,nisi ti ništa uradio za nas.Zivis ko car,a mi pusimo kurac.

New Report

Close