Manadžment preuzeo većinsko vlasništvo u “Glasu Slavonije”

Autor: Poslovni.hr , 09. veljača 2012. u 16:35

“Osječki list”, trgovačko društvo u vlasništvu manadžmenta “Glasa Slavonije” d.d., stekao je u sklopu projekta vlasničkoga, financijskoga i poslovnog restrukturiranja, većinsko vlasništvo “Glasa Slavonije” d.d. s udjelom od tri četvrtine, priopćila je danas te osječka tvrtka, nakladnik istoimenoga dnevnog lista.

U priopćenju predsjednika uprave “Glasa Slavonije” d.d. Ivana Šimića navodi se da je “Osječki list” kao vlasnik kontrolnog paketa dionica (25 posto plus jedna dionica) “Glasa Slavonije”, od “Riječkog lista”, donedavno većinskog vlasnika “Novog lista”, kupio 24.329 dionica (25 posto plus jedna dionica) “Glasa Slavonije”. Osim toga, kupnjom svih poslovnih udjela u društvu Glas ESOP d.o.o. iz Osijeka, sada “Glasov list” d.o.o. iz Osijeka, koji u posjedu ima kontrolni paket dionica “Glasa Slavonije”, “Osječki list” je posredno stekao vlasništvo nad još jednim kontrolnim paketom dionica “Glasa Slavonije”, kaže se u priopćenju.

Dodaje se da su sve navedene vlasničke promjene dio projekta vlasničkoga, financijskoga i poslovnog restrukturiranja “Glasa Slavonije” d.d. koji se ostvaruje uz potporu Zagrebačke banke.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close