Linić uvodi ‘čuvare državnog novca’

Autor: Poslovni.hr , 12. srpanj 2012. u 11:30

Ministar financija Slavko Linić donio je naputke za otkrivanje i izvještavanje o nepravilnostima u korištenju proračunskog novca na državnoj i lokalnoj razini, piše Novi list. Čini se da ministar uvodi “čuvare državnog novca”.



PXL

Prema naputku, svakom ministru, gradonačelniku, županu ili ravnatelju nekog fonda odgovornom za to da se proračunski novac troši prema zakonu, odredit će se osoba koja je dužna zaprimati prijave (čak i one anonimne) o nepravilnostima u trošenju proračunskog novca i o tome mora obavještavati posebnu jedinicu u Minstarstvu financija, piše list.

Ukoliko se prijava odnosi na ministra, župana, gradonačelnika, šefa neke uprave ili direktora fonda, obavijest će se slati direktno Minsitarstvu financija. Ako postoji sumnja u kazneno djelo, odgovorna osoba dužna je odmah obavijestiti nadležno državno odvjetništvo. Nakon što odgovorne osobe pismenim putem dostave zaprimljene prijave Ministarstvu financija, Ministarstvo će morati izvijestiti kako se kasnije postupalo s tom prijavom.

(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

Državna revizija, unutarnja revizija, čuvari proračuna,…. pa to je presmiješno: toliko radnih mjesta a sva ona kao tobože paze kako se troši proračunski novac. I normalno da nikad nećemo rashodovnu stranu uravnotežiti sa prihodima. Liniću OSTAVKA

Gospodin Linić, mislite li Vi to ozbiljno?

New Report

Close