Jure Radić uvjeren da ima pravo rješenje za Pelješki most

Autor: Poslovni.hr , 19. rujan 2012. u 09:10

Jure Radić, predsjednik IGH-a, izjavio je za HRT kako ima rješenje za Pelješki most. Uvjeren je kako će upravo njegov projekt Pelješkog mosta biti izabran na javnom natječaju, prenosi tportal.

Nakon što je jučer objavljena vijest da su Hrvatske ceste pripremile projekt za jeftiniji, uži i niži Pelješki most, koji bi trebao biti odobren u Bruxellesu, Jure Radić kaže kako on godinama ima već 20 inačica upravo takvog mosta: u grednoj, jednostavnijoj varijanti. Kaže da je cijenu mosta podignula njegova visina od 55 metara, a ne činjenica da je bila predviđena gradnja mosta s četiri trake. ‘Da li se mora osigurati prolaz za Neum kao da je Neum Rotterdam, ili je dosta prolaz za manje brodice?’, upitao se Radić za HTV. Kaže kako se konačna cijena mosta kristalizira tek po izboru izvođača radova. ‘Vjerujem da ćemo na natječaju pobijediti jer o Pelješkom mostu najviše znamo’, rekao je predsjednik IGH-a i dodao kako je siguran da će most biti sagrađen jer ‘Dubrovnik nije otok’, piše portal.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Rekao je on i nešto puno bitnije. Potpisan je ugovor za Zračnu luku Zagreb!!!! Dok ne stigne i službena objava od IGH, podsjetnik na vrijednost tog posla koji je katapultirao Vijadukt.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/t3bIAzmdGLz9YIeKORZJAw==.pdf

New Report

Close