Jakovčić pred starost želi zaraditi na Gineti, kućama i kamenim klupama

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2012. u 11:10

Još sredinom lipnja ministar turizma Veljko Ostojić izjavio je u Medulinu da osvježavajuće bezalkoholno gazirano piće Gineta, koje je na promociji u Poreču sredinom svibnja lansirao istarski župan Ivan Jakovčić, prilično slabo ide jer da nešto nije u redu s distribucijom, podsjeća tjednik Globus.

Novinar tjednika Darko Hudelist piše kako Ginetu sredinom ljeta nije vidio ni u jednom kafiću, restoranu ili trgovini. “A kad sam vlasnike nekih kafića upitao zašto nemaju Ginetu, odgovorili su mi da je namjerno nisu nabavili zbog toga što osobno ne vole Ivana Jakovčića, a ne vole ga, uz ostalo, i zato što je, zajedno sa svojim IDS-om sastavni dio aktualne nepopularne Vlade koja svako malo uvodi neke nove namete ili poreze. Neke Istrane jako iritira činjenica da je Ginetu Jakovčić proglasio svojim vlastitim izumom, a riječ je o starom tradicionalnom istarskom piću (doduše, na naljepnici Ginete jasno je istaknuto da je to ‘old istiran drink’). Druge pak smeta jer Jakovčićeva zajednička akcija s Todorićem (Gineta se, naime, puni i proizvodi u Jamnici). Tim je veća bila moja zbunjenost nad činjenicom što Ginete nema ni u jednom Konzumovu dućanu”, piše novinar.

Jakovčić mu je na spomenuto odgovorio kako “je sve navedeno uglavnom točno, osim da Gineta ide slabo”. Objasnio je kako je marketing koji se ulaže u Ginetu minimalan, te da se piće zasad promovira isključivo na mjestima prodaje, a to su hoteli, restorani i kafići. Teć će, vjerojatno najesen u trgovine, i to samo neke. Globus piše i kako Jakovčić definitivno želi izaći iz politike. “Politike mu je već dosta, nje se, kaže umorio, a pred starost, opet, želi zaraditi neke novce. Stoga je i osnovao tvrtku Juniperus, što je latinsko ime za plod borovice od kojega se pravi Gineta”, piše tjednik, dodajući kako core business Juniperusa ipak neće biti prodaja Ginete nego iznajmljivanje kuća u Svetom Juraju u kojem Jakovčić danas živi. Uz to, Jakovčić namjerava lansirati liniju proizvoda od kamena – bit će to kamene klupe i kamene stolice, u obliku izrezanog jajeta na pola.

(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

Probao sam Ginetu neki dan i nije uopće loša,lagana, neobičan okus, sviđa mi se što se prodaje u staklenoj boci.
Za neki komercijalni uspjeh treba uložiti u marketing jer je segment bezalkoholnih pića dosta zasićen pa je teško iskočiti. Da nisam ovdje pročitao pred par mjeseci o početku prodaje vjerovatno je nebi nikad ni primjetio.

Ima je u velikim Konzumima..nekidan sam slučajno vidio..i nisam je kupio iz istog razloga kao i ovi kafići..zbog iredentista sa slike

New Report

Close