Jako Andabak zainteresiran za kupnju Hajduka

Autor: Poslovni.hr , 18. studeni 2010. u 16:00

Na današnjoj sjednici splitskoga Gradskog vijeća raspravlja se o rebalansu gradskog proračuna za ovu godinu kojim se proračun smanjuje za 255.720.500 kuna

Planirani ukupni gradski proračun za 2010. iznosio je 1,165.143.565 kuna, a uzrok manjka je neostvaren komunalni doprinos te smanjenje ulaganja. HDZ-ova vijećnica Sanja Bilač osvrnula se na posrnulo poduzetničko ulaganje na koje se gradonačelnik stalno pozivao i dodala da je upravo HDZ stalno upozoravao na opasno financijsko razdoblje koje očekuje grad. Drži kako će do kraja godine grad biti u manjku od 300 milijuna kuna.

SDP-ov vijećnik Marin Jurjević istaknuo je da stanje u gradu nije krizno, već kritično. Gradski se proračun ne puni onako kako se očekivalo pa možemo reći da su predizborna obećanja pala u vodu. Ovo neće biti samo grad siromašnih ljudi nego i siromašan grad, ustvrdio je. Kritičan je bio i HSP-ov vijećnik Hrvoje Tomasović, istaknuvši kako je grad ostvario tek 55 posto proračunskog plana “što znači da grad ide u bankrot”.

Gradonačelnik Željko Kerum priznao je kako su ulaganja zastala zbog krize, no dodao je kako je najbitnije da je grad financijski stabilan. Vjeruje kako će do kraja godine u grad stići nova ulaganja, od kojih će jedno biti njegovo, a riječ je o trgovačkom centru “Keri”. Za ulaganja je zainteresirana i splitska Tulipan grupa, tvrtka specijalizirana za razvoj i investiranje u nekretnine, dodao je.

Grad Split na svom računu ima šest milijuna kuna uz 20 milijuna kuna osiguranih za izvlaštenje vlasnika zemlje, rečeno je na sjednici. Na sljedećoj sjednici gradskog vijeća, kako je najavio gradonačelnik Kerum, glasovat će se o prijedlogu da grad i ove godine podijeli božićnice nezaposlenima i umirovljenicima. Uvjeren je da će to svi vijećnici prihvatiti.

Gradonačelnik je rekao i kako je dokumentacija za prodaju 30 posto dionica Hajduka pripremljena za iduću sjednicu vijeća, dodavši da će se tim novcem financirati posrnuli splitski športski klubovi. Njega je inače danas u gradskoj vijećnici posjetio i najveći Hajdukov dioničar Jako Andabak, koji je na izlasku novinarima rekao da je samo došao popiti kavu s gradonačelnikom.

“Zainteresiran sam za kupnju splitskog kluba”, kratko je novinarima dodao Andabak. Napomenuo je i kako će biti strukturnih promjena, no nije želio otkriti kakvih. Zanijekao je medijske tvrdnje da će bivši ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac doći čelo Hajduka.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close