Izabran novi predsjednik zagrebačkog GO HDZ-a

Ante Zvonimir Golem izabran je noćas na Izbornoj skupštini zagrebačke Gradske organizacije za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a (GO HDZ).

Golem je u drugom krugu glasovanja dobio 230 glasova, a njegov protukandidat Stipe Mamić 122 glasa. Na novinarski upit što će mu biti prvi potezi, Golem je odgovorio da će trebati podići GO HDZ-a i cijelu gradsku organizaciju, jer, ocijenio je, nije postojao kontinuitet rada niti protok informacija.

“Nakon što sastavimo novi GO HDZ-a, kreće se na teren na jedan jaki rad”, dodao je. Golem je rekao da jako dobro poznaje probleme u Zagrebu i da za njih postoje rješenja. “Naš plan i program je prikazati Zagrepčanima viziju kako želimo razviti Zagreb do 2020., ali na realnim osnovama, a ne raznim demagoškim obećanjima”, istaknuo je. Na novinarski upit kojega će kandidata za predsjednika stranke podržati, odgovorio je da će “zadržati neutralnost, jer koji god kandidat donosi promjene u vrh HDZ-a, mi kao Zagreb ćemo s njim surađivati”.

U prvom krugu od sedam kandidata za predsjednika GO HDZ-a Ante Zvonimir Golem dobio je 174 glasa od 370 izaslanika (368 listića bilo je važećih, a dva su bila nevažeća), Stipe Mamić 53 glasa, Sanda Kulić-Makar 51, Drago Ćaleta 50, Tomislav Družak 23, Zoran Šangut 13, a Ivan Bračić 4 glasa. Pošto niti jedan kandidat u prvom krugu nije dobio natpolovičnu većinu glasova, održan je drugi krug glasovanja.

Na višesatnoj Izbornoj skupštini, na kojoj je sudjelovalo 370 izaslanika, uz predsjednika ogranka izabrano je i 39 članova gradskog odbora, pet članova nadzornog odbora te 61 izaslanik za 15. opći sabor HDZ-a koji će se održati 20. svibnja.

Ante Zvonimir Golem rođen je 1964. u Zagrebu, oženjen je i otac troje djece. Po zanimanju je kirurg i zaposlen je na Rebru. Član je HDZ-a od 1990. U Domovinskom ratu kao dragovoljac sudjelovao je na ratištima na Banovini i u zapadnoj Slavoniji.

U dva mandata bio je državni tajnik u Ministarstvu zdravstva te je vodio pregovore za članstvo u EU na području zdravstva, socijale i obrazovanja. Supredsjedao je Generalnom skupštine Svjetske zdravstvene organizacije. Na Izbornu skupštinu došli su i kandidati za predsjednika stranke - Domagoj Ivan Milošević, Milan Kujundžić i Tomislav Karamarko, a nije se pojavila predsjednica stranke Jadranka Kosor.

(Hina/pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!