Ima se: Todorić dao Paviću 118 milijuna kuna u kešu za kioske Slobodne

Autor: Danijela Jozić / VLM , 26. srpanj 2012. u 09:35

Agrokor je lani, kako se navodi u financijskom izvješću za prošlu poslovnu godinu, dovršio preuzimanje Slobodne Dalmacije trgovine (distribucija i kiosci koje je kupio od EPH) preko svoje tvrtke Tisak, i to za ukupno 118,5 milijuna kuna “plaćenih u cijelosti u novcu”.

Također je u izvješću o poslovanju na 47 stranica svoje mjesto našla prodaja nakladničke kuće Znanje za 71,8 milijuna kuna ludbreškom Grafičaru, s tim da se ističe kako je “na toj prodaji Koncern imao gubitak od 46,3 milijuna kuna”. Na listi Agrokorovih 55 tvrtki osvanula je i tvrtka eLog, čiji je osnivač Konzum, a temeljna djelatnost logistika. Na listi kredita koje je dao sam Agrokor (ukupno 397 milijuna kuna) 213 milijuna kuna se odnosi na stambene kredite djelatnicima (na rok od tri do 20 godina uz kamatu od 4,5 do 6 posto). Tu je i pozajmica drogerijama Kozmo od 75 milijuna kuna. Te su drogerije u vlasništvu Nexus Private Equity partnera, nekad su bile Konzumove (s tim da je Agrokor pak ulagač u Nexus). Nexus je osnivač i tvrtke zanimljiva naziva – Brza produkcija d.o.o.. Njezine su djelatnosti šarolike: bave se izdavaštvom, produkcijskim i marketinškim poslovima, poštanskim uslugama, nekretninama, ali i otkupom potraživanja, tj. faktoringom. Brzoj produkciji je dan zajam od 14 milijuna kuna na tri godine uz kamatu od tri posto.Ipak, Ivica Todorić ostao je dosljedan svojoj politici da se većina dobiti prenese u zadržanu dobit. Dana 31. prosinca prošle godine stanje na toj stavci bilo je 1,62 milijarde kuna, što je otprilike 75 milijuna kuna manje nego krajem 2010. godine.

>>> Detaljno smo pročešljali izvješće o konsolidiranom poslovanju Agrokora za prošlu godinu. Agrokorovo izvješće otkriva da je lani za kamate dao više od milijardu kuna. Koncern je za plaće dao gotovo 3 milijarde kuna (1,23 milijarde se odnosi na poreze i doprinose), a na kraju godine imao je 35.652 zaposlena. Sve o poslovanju Agrokora doznajte u današnjem tiskanom izdanju Poslovnog dnevnika!

Komentari (3)
Pogledajte sve

>>> Detaljno smo pročešljali izvješće o konsolidiranom poslovanju Agrokora za prošlu godinu.
Agrokorovo izvješće otkriva da je lani za kamate dao više od milijardu kuna.
Koncern je za plaće dao gotovo 3 milijarde kuna (1,23 milijarde se odnosi na poreze i doprinose), a na kraju godine imao je 35.652 zaposlena.

Sve o poslovanju Agrokora doznajte u današnjem tiskanom izdanju Poslovnog dnevnika!

Hoće da kontrolira medije da ne bi prociruila istina:

http://ideamislinavas.blogspot.com/

Još jedan čavao u lijes hrvatske demokracije.

New Report

Close