Grčić: Kinu više nitko ozbiljan ne može ignorirati

Autor: Poslovni.hr , 19. svibanj 2012. u 10:25

Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić za današnjeg posjeta Krapinsko – zagorskoj županiji u tvrtki Vetropack Straža u Humu na Sutli pustio je u rad novoobnovljenu peć za staklo vijednu 170 milijuna kuna.

POSAO TJEDNA: Ovaj vitalni penzioner kupio je staru policijsku zgradu i od nje napravio hostel

„Da barem imamo 100 takvih uspješnih poduzeća. To bi bio znak da smo restrukturirali privredu i digli je na novu razinu“, izjavio je Grčić u Humu na Sutli. U Mariji Bistrici ministar Grčić u pratnji je zagorske županice Sonje Borovčak sa suradnicima obišao most u središtu mjesta koji će biti obnovljen i sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja. “Ovo je jedan od 12 projekta ukupno vrijednih 56 milijuna kuna koliko će biti uloženo u Zagorje ove godine iz Ministarstva regionalnog razvoja sredstvima Europske investicijske banke. Ulaskom u EU dogodit će se da ćemo imati više novca na raspolaganju nego prijavljenih projekata, rekao je Grčić. Zamoljen da komentira najavljeni dolazak kineskih investitora, Grčić je rekao kako Kinu na svjetskom tržištu više nitko ozbiljan ne može ignorirati.

”Vjerojatno ćemo potpisati sporazum o međusobnoj suradnji. Moguće je da će kineski investitori biti zainteresirani za ulaganja u željeznicu i transportne luke, rekao je Grčić. Potpredsjednika vlade su okupljeni novinari pitali i o najavljenoj reviziji kolektivnih ugovora zaposlenih u javnim poduzećima. “Već tri godine smo u dubokoj krizi, u privatnom sektoru 150 tisuća radnika ostalo bez posla. Morat će se revidirati neke stavke iz kolektivnih ugovora pa je moguća i privremena suspenzija regresa i božićnica“, odgovorio je Grčić. Potpredsjednik vlade Grčić u Mariji Bistrici sastao se sa zagorskim načelnicima i gradonačelnicima.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close