Gradonačelnik Siska: Neću pristati na ucjene koje pred nas stavlja HEP

Potaknut zahtjevom HEP Toplinarstva o poskupljenju grijanja u gradu Sisku, gradonačelnik Dinko Pintarić oštro je osudio ovakvu najavu iz HEP-a.

“Ne želim i neću pristati na ucjene koje pred nas stavlja HEP Toplinarstvo, jer kako drugačije protumačiti zahtjev za 100-postotnim povećanjem cijena energenta za ionako ugroženu industrijsku proizvodnju, te gotovo 40-postotno povećanje cijena za građanstvo. Kao gradonačelnik ne mogu dopustiti da više od četiri tisuće potrošača HEP-ovih usluga u Sisku ovu zimu bude gladno jer neće imati novaca za platiti sve račune, a pitam se kako će povećane račune plaćati i 56 poslovnih potrošača kojima je poslovanje ionako otežano zbog njihovih novih parafiskalnih nameta”, kaže Pintarić.

“Gradskom vijeću grada Siska predložit ću da odbije ovaj zahtjev HEP Toplinarstva i žao mi je što, poput zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, nemam pravo staviti veto na tu odluku jer je ovo samo još jedan od načina ucjene naših, u ovoj situaciji, bespomoćnih sugrađana. Podsjećam kako je u mandatu ove Vlade struja već poskupila, PDV je povećan na 25 posto, a najavljuju se i nova porezna opterećenja za građane. Građane Siska dodatno bi opteretilo nerealno visoko 37 postotno povećanje cijene usluga HEP Toplinarstva. Građani Hrvatske pa tako i Siska većinom su glasova na državnim izborima dali mandat ovoj Vladi jer je obećala «bolje sutra». Na žalost, dobili smo «malo sutra»”, priopćio je gradonačelnik Pintarić.

(pd)

Komentari (1)
  • Lukica
    Lukica 11:24 17.9.2012.

    To cijenim, to je pravo znanje. Poskupiti struju, plin, sad grijanje, nafta prešišala 10 kn. Pa kako ne razumijete da živite bolje….SDP i HNS su promijenili život u RH na bolje….!?

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!