Eko Kvarner: Vlada pogoduje Horvatinčiću

Autor: Poslovni.hr , 05. veljača 2011. u 11:40

Udruga Eko Kvarner danas je objavila priopćenje o Predstavci Vladi RH i DORH-u u vezi najavljene podrške projektima predsjednika Uprave Hoto grupe Tome Horvatinčića na otoku Krku.

U priopćenju stoji da je prema podacima objavljenim u Poslovnom dnevniku od 4.veljače 2011. Vlada u katalog velikih investicija koje bi trebale pokrenuti gospodarstvo uvrstila i turistički projekt Tome Horvantičića na otoku Krku, navodne vrijednosti od milijardu i pol eura. “Navodnom investitoru Horvatinčiću (kada je svojedobno došao na Krk) već postojeće turističko zemljište bilo je preskupo pa je izuzetno povoljno kupovao poljoprivredna zemljišta, znatnim dijelom i od obitelji Darija Vasilića, gradonačelnika Grada Krka“, ističe se u priopćenju te se dodaje da ”Horvatinčić sada na otoku Krku raspolaže s preko sto hektara negrađevinskog zemljišta“.

”On sada traži da se već definirane turističke zone presele na njegovo negrađevinsko zemljište. Po postojećem županijskom planu to nije moguće i sumnjamo da će to ikada i biti“, poručili su iz udruge Eko Kvarner. Također ističu da se tu ”ne radi o turističkoj investiciji, prvenstveno jer dotični investitor nije turistički djelatnik, već je ovdje primarni interes špekulacija sa vrijednostima zemljišta, zarada građevinskog lobija i prodaja nekretnina“.

U zaključku iz navedene udruge naglašvaju da ”u ovom slučaju Vlada direktno pogoduje investitoru, vršeći implicitni pritisak na Primorsko-goransku županiju da unese taj projekt u novi županijski prostorni plan i tako omogućava “investitoru” (a u biti špekulantu) da velike prenamijenjene površine proda ulagačima, ostvarujući pritom ogromnu zaradu“. ”Smatramo da ima puno naznaka da se tu u biti radi o klasičnoj korupciji i zato dopis upućujemo svim nadležnim tijelima”, dodaje se u priopćenju iz Eko Kvarnera.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close