EcoCortec povećava kapacitete

Autor: Poslovni.hr , 28. rujan 2010. u 14:40

Tvornica bioplastike EcoCortec iz Belog Manastira najavila je povećanje kapaciteta za 50 posto na 5 milijuna kilograma birazgradivih folija i biorazgradivih vrećica.

“Jačanje tržišta te sve veća potražnja proizvoda iz ponude EcoCorteca potaknula je nova konkretna ulaganja u novu opremu i strojeve po strogim standardima u proizvodnji biorazgradivih folija i biorazgradivih vrećica”, ističe se u priopćenju tvrtke.

Investicija vrijedna 2 milijuna kuna odnosi se na novu opremu i strojeve za ekstruziju i doradu proizvod. Ekstruzija inače predstavlja postupak kontinuirane prerade plastičnih masa tako da se omekšani polimeri istiskuju kroz alat specifičnog profilnog presjeka i time oblikuju u željeni proizvod. Pored povećanja kapaciteta u ekstruziji u investiciju je uključeno i postrojenje za reciklažu, tisak i konfekciju bioplastike.

“Cijela investicija i povećanje kapaciteta proizvodnje isto tako osigurava i nova zapošljavanja nakon instalacije i testiranja opreme u našem pogonu u Belom Manastiru”, navodi se u priopćenju.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close