Dobit Tehnike pala 11,5 posto

Autor: Poslovni.hr , 14. veljača 2011. u 17:25

Neto dobit građevinske tvrtke Tehnika u 2010. godini iznosila je 10,17 milijuna kuna što je za 11,5 posto manje nego prethodne godine, navodi se u izvješću objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Dobit je smanjena zbog nedostatka posla i manje marže na ugovorenim projektima tj. zbog utjecaja recesije, stoji u izvješću. Ukupan prihod iznosio je 807,4 milijuna kuna, što je u odnosu na godinu ranije pad za 32,2 posto. Glavni razlozi tomu su, kako se navodi, kasniji i usporeniji početak nekih projekata, nedobivanje očekivanih poslova, pad cijena stanova, njihova slabija prodaja i smanjenje marži. Ukupni rashodi od 792,8 milijuna kuna niži su za 32,5 posto u usporedbi sa 2009.

Stanje u 2011. godini se dodatno pogoršalo zbog privremene obustave radove na projektu Supernova Buzin gdje je vrijednost ugovorenih radova približno 37 milijuna eura, stoji među ostalim u izvješću.

(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

I pohvala na mudrosti novinara. U naslovu si izabrao manje zlo..tako treba…podrška svima, a ne
ubijati ih u pojam…

Ali, je ipak D O B I T ! A situacija u građevini je trenutno k r i t i č n a….. Dakle, sve pohvale i čestitke
naporima Uprave za održanjem dobiti u ovim preteškim uvjetima rada. Nema smisla naglašavati , da su ovo
potencijalno najbolje investicije -ulaganja na burzi…zbog nezamislive težine financijske , ekonomske i ostale klime nepovoljne za financiranje – u kojima su se našli građevinari. Tehnika je preživjela i grabi naprijed.

New Report

Close