Dobit Tehnike pala 11,5 posto

Neto dobit građevinske tvrtke Tehnika u 2010. godini iznosila je 10,17 milijuna kuna što je za 11,5 posto manje nego prethodne godine, navodi se u izvješću objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Dobit je smanjena zbog nedostatka posla i manje marže na ugovorenim projektima tj. zbog utjecaja recesije, stoji u izvješću. Ukupan prihod iznosio je 807,4 milijuna kuna, što je u odnosu na godinu ranije pad za 32,2 posto. Glavni razlozi tomu su, kako se navodi, kasniji i usporeniji početak nekih projekata, nedobivanje očekivanih poslova, pad cijena stanova, njihova slabija prodaja i smanjenje marži. Ukupni rashodi od 792,8 milijuna kuna niži su za 32,5 posto u usporedbi sa 2009.

Stanje u 2011. godini se dodatno pogoršalo zbog privremene obustave radove na projektu Supernova Buzin gdje je vrijednost ugovorenih radova približno 37 milijuna eura, stoji među ostalim u izvješću.

(pd)

Komentari (2)
 • miami
  miami 7:32 15.2.2011.

  I pohvala na mudrosti novinara. U naslovu si izabrao manje zlo..tako treba…podrška svima, a ne
  ubijati ih u pojam…

 • miami
  miami 7:28 15.2.2011.

  Ali, je ipak D O B I T ! A situacija u građevini je trenutno k r i t i č n a….. Dakle, sve pohvale i čestitke
  naporima Uprave za održanjem dobiti u ovim preteškim uvjetima rada. Nema smisla naglašavati , da su ovo
  potencijalno najbolje investicije -ulaganja na burzi…zbog nezamislive težine financijske , ekonomske i ostale klime nepovoljne za financiranje - u kojima su se našli građevinari. Tehnika je preživjela i grabi naprijed.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!