Dalekovod dobio posao u Norveškoj vrijedan 81 milijun eura

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2011. u 10:15

Dalekovod je dobio posao izgradnje 164 kilometara duge dionice novog dalekovoda Ålfoten – Moskog – Højanger – Sogndal u Norveškoj, koji predstavlja južni dio voda Ørskog – Fardal.

Opseg radova na spomenutom objektu obuhvaća isporuku i montažu čelično-rešetkastih stupova, isporuku opreme te elektromontažne radove, kao i građevinske radove temeljenja stupova na dvije dionice, stoji u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj buri. Tenderom je predviđena i demontaža starog voda na pravcu na kojem će se nalaziti novi vod. Vrijednost osiguranih radova i isporuke čelične konstrukcije i opreme ukupno iznosi 638,919.778,58 norveških kruna bez PDV-a, odnosno 81 milijun eura. Investitor radova je norveška kompanija STATNETT.

Kako se napominje u priopćenju, ovo je peti posao koji Dalekovod samostalno realizira od 2007. u Kraljevini Norveškoj, a po ‘’vrijednosti i važnosti za elektroprivredu’’ uvelike premašuje vrijednost svih četiriju dosadašnjih projekata (ukupne vrijednosti 62,8 milijuna eura), od čega je realizacija dvaju projekata ukupne vrijednosti 35,5 milijuna eura upravo pri kraju.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close