ZB Invest slavi 15 godina uspješnog poslovanja

Autor: Poslovni.hr , 26. svibanj 2015. u 16:14
Hrvoje Krstulović, predsjednik Uprave ZB Investa, Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Ukupna imovina pod upravljanjem ZB Investa krajem travnja iznosila je gotovo 4 milijarde kuna, što predstavlja najveći tržišni udio u ukupnoj imovini sektora.

I petnaest godina nakon osnutka –  ZB Invest, prema veličini imovine kojom upravlja te prema ponudi fondova i strategijama ulaganja, ostaje vodeće asset management društvo na hrvatskom tržištu.  Danas uspješno upravlja s najvećom i najpotpunijom paletom od 12 aktivno upravljanih otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom i jednim alternativnim investicijskim fondom s privatnom ponudom apsolutnog povrata te većim brojem individualnih portfelja klijenata. Ukupna imovina pod upravljanjem ZB Investa krajem travnja iznosila je gotovo 4 milijarde kuna, što predstavlja najveći tržišni udio u ukupnoj imovini sektora.

O dosadašnjem radu ZB Investa, na press konferenciji održanoj danas u sjedištu ZB Investa, govorili su Hrvoje Krstulović, predsjednik Uprave ZB Investa i Silvija Tadić, članica Uprave društva.

Hrvoje Krstulović napomenuo je da u današnjem trenutku i dalje dominiraju novčani fondovi, ali ipak uz sve veći interes za fondovima više izloženim tržištima kapitala, za dugoročnu štednju i veće povećanje vrijednosti osobne financijske imovine nužno i ulaganje na tržištima kapitala. Investicijski fondovi su instrument za građane gdje već uz vrlo male iznose mogu dobiti prednosti diverzifikacije i profesionalnog upravljanja na svjetskim financijskim tržištima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close