Vjerovnike Hypa čeka otpis potraživanja

Autor: Poslovni dnevnik , 02. ožujak 2015. u 21:59
Otpis duga traži regulator/IK/PIXSELL

Agencija za financijska tržišta FMA preuzela je u nedjelju kontrolu nad “lošom bankom”.

Vjerovnici "loše banke" u koju je izdvojena "toksična" imovina ugašenog austrijskog zajmodavca Hypo Alpe Adrije možda će morati otpisati dio potraživanja, a moguć je i njezin stečaj, upozorio je dužnosnik austrijskog financijskog regulatora.

Agencija za financijska tržišta FMA preuzela je u nedjelju kontrolu nad "lošom bankom" i objavila moratorij na povrat dugova nakon što je vlada odbila nadoknaditi manjak kapitala. Upitan u kojem bi obliku vjerovnici sudjelovali u pokrivanju troškova gašenja banke, supredsjedatelj agencije Klaus Kumpfmüller odgovario je u ponedjeljak na radiju ORF: "Primjerice, otpisom dijela duga po obveznicama i ostalim potraživanjima prema Hypou". 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bilo bi zanimljivo upoznati strukturu vjerovnika Hypo Alpe Adria banke. Ako krenemo indirektnim putem i vidimo da su to vjerovnici koji imaju obveznice, dionice , oročena sredstva u Hypo Alpe Adria banci, a prisjetimo se informacija o tome tko su bili ti vjerovnici u neka „zlatna vremena“ nije teško identificirati tko su oni.
To su tajkuni iz Rusije, balkana, istočno europskih država kao i arapski diktatori! Naravno, ima i među njima koletaralnih žrtava koji sa ovim nabrojanima nisu u nikakvoj svezi. Upravo zbog tih kolateralnih žrtava jedino mi je žao . Oni su iskusili što znači priča o „dobrom ulaganju u banke“a koja ima svoj tužan kraj ! Ulaži samo tamo gdje ne ulažu tajkuni i kriminalci!!!!

New Report

Close