Veće mirovine iz dobrovoljne štednje

Autor: Poslovni dnevnik , 18. lipanj 2019. u 21:59
Isplata viška/D.J./PIXSELL

Raiffeisen mirovinsko društvo uplatilo do 1,5 mjesečne mirovine korisnicima iz III. Stupa.

Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo (RMOD) u utorak je korisnicima mirovina iz III. stupa isplatilo višak sredstava iz ulaganja imovine za pokriće tehničkih pričuva dobrovoljnog mirovinskog osiguranja, ostvarenog u 2018. godini.

Korisnicima mirovina iz dobrovoljnog mirovinskog osiguranja RMOD-a, koji su imali isplatu cijele prošle godine, bit će isplaćeno najviše do 1,5 mjesečne mirovine na ime viška.

Korisnicima koji su primali mirovinu samo dio godine bit će isplaćen razmjeran iznos, navodi se u priopćenju. Mogućnost isplate viška regulirana je Zakonom o mirovinskim osiguravajućim društvima. U RMOD-u se se osvrnuli i na nove ugovore za II. stup, poslije provedene mini reforme.

Mirovinskom osiguravajućem društvu je od 4. lipnja od strane Središnjeg registra osiguranika (Regos) upućeno 80 novih izvještaja o izboru mirovinskog osiguravajućeg društva temeljem kojih je moguće ugovoriti mirovinu iz II. stupa za sve korisnike mirovina koji su iskoristili pravo na izbor povoljnije mirovine u sustavu obveznog mirovinskog osiguranja.

"Prilikom prve isplate bit će im isplaćeni svi zaostaci mirovina od dana umirovljenja kao i djelomična jednokratna isplata od 15 posto uplaćenih sredstava iz obveznih mirovinskih fondova, ako takvu isplatu zatraže i ako za istu ispunjavaju zakonski uvjet", navodi se u priopćenju RMOD-a. 

Komentirajte prvi

New Report

Close