Uz Atlantic, Zdenko Adrović nadzirat će Global Invest

Autor: Valentina Wiesner Mijić/VL , 27. kolovoz 2015. u 14:21
Adrović je aktivan i kao investitor /B. Šćitar/PIXSELL

Bivši šef RBA na čelu NO-a društva za upravljanje investicijskim fondovima.

Zdenko Adrović, bivši predsjednik Uprave Reiffeisenbank Austrije, preuzeo je, uz Nadzorni odbor Atlantic grupe, u kojem već sjedi, još jedan: društva za upravljanje investicijskim fondovima Global Investa.

Na toj će poziciji zamijeniti Zeqira Gashija, koji postaje zamjenik predsjednika nadzornog odbora. "Imenovanje gospodina Adrovića nastavak je unapređenja poslovanja i repozicioniranja društva na poslovnom tržištu, koji je ranije započet dolaskom novog vlasnika", komentirali su u Global Investu, bivšim Fima vrijednosnicama. Pod Global Investom trenutačno su tri fonda: zatvoreni alternativni investicijski fondovi Breza i Proprius za ulaganje te otvoreni investicijski fond Fima Equity. S obzirom na trenutačno stanje te industrije, vlasnici kojima je Adrović blizak računaju na njegovo iskustvo u popravljanju tržišne pozicije.

Osim što nadzire rad uprave Atlantic Grupe i sada Global Investa, Adrović je aktivan i kao investitor: u travnju je uložio dva milijuna kuna u Biovegino izdanje obveznica i taj je potez tad prokomentirao konstatacijom: "To je izvrsna tvrtka". Do srpnja 2014. vodio je RBA u neprekinutom ciklusu od 17 godina, a ondje je došao iz Privredne banke Zagreb, gdje je bio izvršni potpredsjednik za riznicu i likvidnost te direktor sektora investicijskog bankarstva i zamjenik predsjednika Uprave.

Diplomirao je ekonomiju na Fakultetu za vanjsku trgovinu Sveučilišta u Zagrebu, na kojem je magistrirao korporativne financije. Usavršavao se na sveučilištima u SAD-u i Velikoj Britaniji. Bio je i član Nadzornog odbora Plive, Upravnog odbora HGK i Poslovnog vijeća za konkurentnost. Premda je RBA nakon objave odluke o odlasku s čelne pozicije najavljivala da će se u banci zadržati još godinu dana na mjestu savjetnika, vrlo brzo otisnuo se dalje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close