Uljanik iskrcao sve dionice Viktora Lenca

Autor: Jadranka Dozan , 01. srpanj 2018. u 21:59
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Cijena bi trebala biti najmanje 9,25 kuna, dok je Uljanik nekoliko zadnjih transakcija realizirao po devet kuna ili nepunih tri posto manje.

Pulski Uljanik više nema ni jedne dionice Viktora Lenca. Nakon što je proteklih mjeseci u nekoliko navrata prodavao dionice tog remontnog brodogradilišta kojega je zajedno s Tankerskom plovidbom kontrolirao od 2007., Uljanik je ovaj tjedan iskrcao i preostalih 6,1% dionica (u utorak 1,5 te u četvrtak 4,5%).

Zbog vlastitih problema i potreba za likvidnošću (uključujući i isplate plaća u 3. maju) Uljanik očito nije mogao pričekati objavu javne ponude zapreuzimanje Lenaca. Za talijansku Palumbo grupu koja je nedavno objavila da je premašila 40% udjela nastala obveza javne ponude.

Cijena bi trebala biti najmanje 9,25 kuna, dok je Uljanik nekoliko zadnjih transakcija realizirao po devet kuna ili nepunih tri posto manje. No, još će se vidjeti i hoće li Palumbo dobiti izazivača, odnosno jesu li se dva američka interesenta ohladila nakon što nisu dobila priliku za dubinsko snimanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close