Rastu bonusi na Wall Streetu

Autor: Poslovni dnevnik , 27. veljača 2013. u 22:00
Bonusi još daleko od 2006/EPA

Očekuje se isplata 20 milijardi dolara za 2012. godinu.

Očekuje se da će gotovinski bonusi na Wall Streetu za prošlu godinu porasti 8% na godišnjoj razini, dijelom zahvaljujući isplatom kompenzacija od prošlih godina, piše u izvješću Kontrolora savezne države New York.

Kako piše The Wall Street Journal, tvrtke koje posluju s vrijednosnicama svojim će zaposlenicima isplatiti ukupno 20 milijardi dolara bonusa. Za usporedbu, godinu ranije su im isplatili 18,5 milijardi dolara. Iako je predviđeni rast uslijedio nakon 19% pada godinu dana ranije, bonusi su još uvijek 42 posto niži nego 2006., kada su ukupno iznosili 34,3 milijarde. Podaci u izvješću odražavaju bolju profitabilnost banaka u prošloj godini i većem broju bonusa koje su tvrtke isplatile u prosincu, kako bi izbjegle plaćanje više porezne stope.

Bonusi su u prosjeku porasli 9% na 121.900 dolara. Brojka je porasla više nego ukupna svota, jer je dijeli manje ljudi nego prijašnjih godina, stoji u izvješću.U prosincu prošle godine u kompanijama na Wall Streetu bilo je zaposleno 169.700 ljudi, što je oko tisuću manje nego godinu dana ranije, jer su se kompanije smanjivale zbog nesigurnosti na tržištu i slabijoj aktivnosti
kijenata. 

Komentirajte prvi

New Report

Close